Nokia N8 yhtiön kaikkien aikojen eniten ennakkotilauksia kerännyt puhelin

Ensimmäinen Symbian^3-puhelin on osoittautumassa Nokialle suureksi menestykseksi. Valmistaja ilmoittaa Twitter-viestissään, että Nokia N8 on kerännyt enemmän ennakkotilauksia kuin mikään muu puhelin yhtiön historiassa.

Nokia aloitti N8:n ennakkotilaukset ensimmäisillä markkinoilla elokuun loppupuoliskolla. Toimitukset asiakkaille yhtiö käynnisti syyskuun viimeisenä päivänä. Laitteen saatavuus on edelleen paikoitellen heikkoa, joka kertoo myös omaa kieltään hyvästä myynnistä.

Uuden sukupolven Symbian-alustan lisäksi erityistä kiinnostusta N8:ssa herättää sen 12 megapikselin kamera, Xenon-salama sekä 720p-tason videokuvaus. Tehoja laitteesta löytyy 680 megahertsin verran, jonka tukena on laitteistokiihdytys ja OpenGL ES 2.0 -tuki. Muita merkittäviä ominaisuuksia ovat ainakin 16 gigatavun sisäinen tallennustila, HDMI-liitin ja tuki Qt-kehitysympäristölle.

Lähde: UnwiredView

28 kommenttia

 1. > Muita merkittäviä ominaisuuksia ovat ainakin 16 gigatavun sisäinen
  > tallennustila, HDMI-liitin ja tuki Qt-kehitysympäristölle.

  Unohtamatta esimerkiksi näitä:

  * USB-OTG tuki, eli puhelimeen voidaan kytkeä USB-massamuisteja, sekä muita USB-laitteita kuten jo julkaistut DVB-H-vastaanotinkuulokkeet ja DAB-digitaaliradiovastaanotinkuulokkeet. N8 on käsittääkseni ainut markkinoilla nyt oleva älypuhelin, hjoka tukee USB-OTG:ta.

  * Tuki useille yhtäaikaisille Bluetooth-yhteyksille. Käytännössä jokainen älypuhelin pystyy vain yhteen Bluetooth-yhteyteen kerrallaan, mutta N8 hanskaa useita yhtäaikaisia yhteyksiä. Eli esim samanaikasesti kuulokkeet ja tiedonsiirto toisen puhelimen/tietokoneen kanssa, tai kuulokkeet yhdessä hiiren ja näppiksen kansa jne.

  * USB 3.0 tuki. N8:n Bluetooth ilmeisesti vastaa Blöuetooth 3.0 speksejä. Siitä ei ole vielä tietoa tarkoittaako tämä käytännössä toimivuutta Bluetooth 3.0 Hishspeed laitteiden kanssa, koska niitä ei vielä ole saatavilla.

  * Pentaband luuri. N8 tukee 850, 900, 1700, 1900 ja 2100 MHz taajuuksisia 3G-verkkoja. Eli käytännössä N8 toimii kaikkialla maailmassa, mikä on hyvä asia niille, jotka matkustelee paljon.

  * Dolby Digital Plus surroundäänet käytettäessä HDMI-liitäntää.

  Ja paljon paljon muuta kivaa 🙂

  1. > * USB 3.0 tuki.

   Hups, tarkoitin toki Bluetooth 3.0 tuki.

   1. Lisään vielä, että Nokian omilla sivuilla tosiaan mainitaan Bluetooth 3.0 tuki, joten kyllä N8:n pitäs toimia siis high speed laitteiden kanssa,

 2. Propsit miksulle muistutuksesta, artikkelin pointtinahan oli nimenomaan mainostaa N8:n ominaisuuksia eikä kertoa ennakkotilauksien määrästä! 😉

  1. No öh, jos nyt satuit huomaamaan niin minä vain täydensin artikkelisa olevaa listaa.

 3. On puhelimen rauta nannaa, mutta Symbian ei iske. Eikä ole ikinä iskenytkään.. Harmi Nokian kannalta että vain Symbiania tarjotaan. Jos olisi vaikka Android tarjolla samantyyppiselle laitteelle kuin N8, niin ne varmasti revittäisiin kaupan hyllyiltä ja varastoistakin.. mutta kun ei. :/

  1. No niinhän se revitään nytkin – ilman Androidia.

  2. N8 luurinan nimenomaan revitään kaupan hyllyiltä ja varastoista, Symbian ^3:lla varustettuna.

  3. Oot kyl oikeessa. Android vehkeissä ei innosta muotoilu, ja esim nykyset HTC luurit on ihan saman näköisiä kaikki. Evo 4G taitaa olla parhaan näkönen Android wehje to date. Panostusta teolliseen muotoiluun pls

 4. Eikös USB-OTG ole ollut jo pitkään Nokia S40 tuotteissa mukana. Esim. X3-02 tukee tuota myös

  1. Joo on Elokuussa julkaistussa X3-02:ssa myös USB-OTG, mutta se ei ole älypuhelin.

 5. Nokia N8 yhtiön kaikkien aikojen eniten asiakaspalautuksia kerännyt puhelin. Noilla ominaisuuksilla eli raudalla ei tee mitään, kun puhelinta osaa käyttää korkeintaan sen suunnitellut insinörtti-

  1. Jos sä olt täysin kädetön, niin älä yleistä ongelmaasi muiya koskemaan.

  2. Jos sä olet täysin kädetön, niin älä yleistä ongelmaasi muita koskemaan.

 6. Hyvä artikkeli, mutta kommentteja voisi valvoa jotenkin. Kommenttini menee offiksi, mutta menkööt.

  Miksu, sinun pitää tajuta, että jokaisella on oma mielipide ja voisit välillä pitää pääsi kiinni. Käyttäydyt, kuin kakara, tuplapostailet viestejä peräkkäin ja kirjoitat huolimattomasti jolloin tulee taas uusi viesti edellisen viestisi perään.

  Tajua, että kaikki eivät Nokiasta tai Symbianista välitä kuten sinä ja toivottavasti sulattaisit sen, kaikkiin ei iske N8 niinkuin sinuun. Jotkut saa ne ilotipat muualta. V*tuttaa tuollainen käytös, että puolustat Nokiaa heti kun joku sanoo oman (negatiivisen) mielipiteen ja etsit kilpailijalta puolestaan huonon puolen.

  Kasva,
  kiitos!

  1. No, Miksullahan on toki ihan yhtä suuri oikeus oman mielipiteensä ilmaisuun kuin sinullakin, eikä tätä oikeutta vähennä yhtään se vaikka joku ei mielipiteitänsä allekirjoittaisikaan.

 7. Ei ei ei!! Miten tämä on mahdollista että Nokian puhelin ja vielä suomalainen myy kuin häkä?!?!!

 8. Helvetin hyvältä tuo puhelin tuntui kun sitä tänään aikani kuluksi Verkkokaupassa kävin hiplaamassa. Ei siitä N900 korvaajaksi ole, mutta valovuosia on eteenpäin liikuttu sitten 5800 ja s60 5th editionista. Propsit puhelimen suunnittelijoille!

 9. N8 omistajana sanoisin että S^3 on ok käyttis. Ei suurempia vikoja, mutta ei mitään niin ihmeellistä. Androidiin verrattuna kaipailen ainoastaan yksinkertaisuutta. S^3 on edelleen liikaa klikkauksia vaativia toimintoja, jotka voisi toteuttaa käyttäjäystävällisemmin, sama pätee valikkoihin. On käyttö toki yksinkertaistettu kun vertaa S60V5 puhelimiin, mutta pientä viilausta vielä kaipaa.
  Nämä korjaukset olisi varmasti helppo toteuttaa, jos Nokialla nyt joskus ymmärtää luopua insinöörimäisestä valikkosekamelskasta.

  1. 50 uutta ominaisuutta tammikuussa, eiköhän ne klikkaukset jonkin verran tuolloin vähene 😉

 10. Ihmetyttää miksi tasan kaksi kuukautta vanha ”uutinen” on blogin etusivulla tänään?

  1. Eipä taida olla ”tasan kaksi kuukautta vanha uutinen”, kun lähteenä ollut Nokian Twitter-viesti on tullut 9.11. 😀

 11. 5 minuuttia testasin ja sitten annoin olla. Kaatui kaksi kertaa. Kerran käyttäessä sitä kehuttua kameraa ja kerran kun valikossa yritin selata jotain. Että silleen. Enpä ole saanut Androidia tai iOs käyttistä kaatumaan samassa ajassa perustoimintoja räplätessä kaupassa.

 12. MM. Laptop mag ja kotimainen MikroPC ovat testanneet puhelimen ja arvosanaksi on tullut keskinkertaisuus (3/5). Kumma kun puhelin silti kiinnostaa näinkin paljon vaikka parempiakin vaihtoehtoja on kokonaisuutta ajatellen.

 13. Selain ja käytettävyys vievät pisteitä N kasilta. Totuus kuitenkin on että puhelimella teet kaiken saman ja enemmänkin kuin Android tai iOS luurilla. Ohjelma ja peli puolella Nokialla ei tosin ole vielä paljoa tarjota.

  1. Vielä kun softaa tulisi. Nokian Ovi Storehan ei vedä niin hyvin kuin App Store ja Android Market. Esim. Virallinen Twitter- sovellus löytyy jo aikalailla kaikille muille (myös WP7:lle!) kuin Symbianille. Sovelluskehittäjät tuntuvat yhä edelleen dissaavan Nokiaa Qt:sta huolimatta.

   No, koko ajanhan tilanne hivuttautuu parempaan päin…

Kommentointi on suljettu!