MobiiliBlogin videolla: Symbian^3:n perussovellukset

Symbian^3-videosarja jatkuu tällä kertaa katsauksella alustan muutamiin perussovelluksiin. Tiedossa on videomateriaalia reilun yhdeksän minuutin verran, jonka aikana käydään yleissilmäyksenä läpi kalenteri, tekstiviestit, sähköposti, laskin, sosiaalisten medioiden hallinta, kamerasovellus sekä kotimaisen Rovion Angry Birds -peli.

Sovellusten sulavuus on Nokia C7:llä kohtalaisen hyvää. Kaikissa tilanteissa Symbian ei kuitenkaan uusimmankaan version myötä yllä aivan pahimpien kilpailijoidensa tasolle, vaikkakin kehitystä eteenpäin on tapahtunut. Graafisessa suorituskyvyssä ei sen sijaan jäädä kilpailijoiden varjoon, sillä ainakin Angry Birds -peli pyörii iPhonen ja Galaxy S:n tavoin sulavasti ilman ongelmia.

Pidemmittä puheitta itse videoon.

19 kommenttia

 1. Kiitos videosta! Toimiihan tuo symppari, mutta ei miellytä silmää tai säväytä lainkaan. Eiköhän se Andoid pyyhällä kohta ohi ja vauhdilla.

 2. Jestas että toi sähköpostiohjelma on sekava, tekstiä tekstin perään ja kaikki tungettu tosi ahtaasti kiinni toisiinsa. Olisivat nyt edes jollain lihavuusfontti kikoilla voineet hiukan yrittää tuota selkeyttää, tai vaikka otsikko erivärillä yms. Ihan perusjuttuja millä tekstistä tulee helpommin luettavampaa. Hyvä ominaisuus tuo, että voi viikonpäivän alle laittaa sen päivän viestit, mutta siellä ne on vaan muiden seassa, siinäkin olisi taas voinut käyttää jotain tehokeinoa miten se erottuu sieltä joukosta.

  Päätin ihan kiinnostuksesta katsastaa muiden valmistajien mailiohjelmat, noissahan näyttäis jokaisessa olevan juuri edellämainitsemani asiat, pitäisi olla ihan perusjuttuja noi.

  http://static.intomobile.com/wp-content/uploads/2010/08/HTC-Desire-email.jpg

  http://static.arstechnica.com/windows-phone-7-review/e-mail.jpg

  http://3.bp.blogspot.com/_2xS5mkgGUYI/TIYBADiOssI/AAAAAAAAAQE/B6xan4Vw3Ok/s1600/iphone+mail.jpg

  http://mos.futurenet.com/techradar/Review%20images/TechRadar/Mobile%20phones/Samsung/Samsung%20Galaxy%20S/Galaxy%20S%20Screengrabs/Samsung_Galaxy_S16-210-100.jpg

  Noihin kaikkiin verrattuna tuo symbianin maili näyttää kyllä naurettavalta.

  1. On suuri ero tosiaan, noissa on valkoinen tausta, siinäpä se.

   1. Ei se ongelma tuo musta tausta ole, kuten tuosta samsungista voi päätellä, tosi selkeä sekin on mustalla pohjalla. Ongelma on sommittelu, tai siis se että sitä ei ole ja että kaikki teksti on yhtä samaa massaa.

  2. On se nyt jumaliste kumma, että sun Mikkis pitää oikeen ghakemalla hakea joka asiasta valittamista. Ja eipä nuo sinun antamasi muiden alustojen esimerkiruutukaappauksetkaan kovin hyviltä vaikuta. Käympä ne läpi ja kommentoin:

   http://static.intomobile.com/wp-content/uploads/2010/08/HTC-Desire-email.jpg

   Tuo näyttää yksinkertasesti rumalta, lisäksi nuo otsikoiden alla olevat tekstit on vaikeasti luettavissa.

   http://static.arstechnica.com/windows-phone-7-review/e-mail.jpg

   Ihan sama pätee tähän, ruma, liian pelkistetty ja otsikoiden alla olevat tekstit on todella vaikeasti luettavissa.

   http://3.bp.blogspot.com/_2xS5mkgGUYI/TIYBADiOssI/AAAAAAAAAQE/B6xan4Vw3Ok/s1600/iphone+mail.jpg

   Ja ihan sama ongelma on tässäkin. Lähettäjän nimi näkyy hyvin, otsikko kohtalaisesti, mutta sen alla oleva teksti on ihan lukukelvotonta. Tekstin väri on ihan liian lähellä tauista väriä ja teksti on liian pientä. Myöskin nuo päiväykset erottuu huonosti.

   http://mos.futurenet.com/techradar/Review%20images/TechRadar/Mobile%20phones/Samsung/Samsung%20Galaxy%20S/Galaxy%20S%20Screengrabs/Samsung_Galaxy_S16-210-100.jpg

   Tämä on noista antamistasi linkeistä ainut, joka näytää oikeasti selkeältä ja helppolukuselta. Mutta tuokin on muuten ruma.

 3. Symbian^3 vaikuttaa videon perusteella ihan ok käyttikselle. Paljon tosin vaatii vielä parantelua, jotta päästään kilpailijoiden tasolle monessa asiassa. Itseäni ärsyttää tällä hetkellä ehkä eniten kotinäyttöjen toteutus. Widgetit on liian rajoitettuja kooltaan ja muodoltaan, tykkäisin enemmän Maemo5 -tyyppisestä toteutuksesta.

  Kokeilin N8:a Verkkokauppa.com:ssa ja kalenterisovellus oli pienoinen pettymys. Ei meinannut millään pyyhkäisemällä siirtyä kuukaudesta toiseen. Ja ne ylhäällä olevat nuolet on ärsyttävän pienet, vaikka hyvinhän niihin osui, muutenkin käytiksessä on paikoitellen kohteita, jotka ovat turhan pientä piperrystä.

  Pointsit ainakin N8:lle tarkasta näytöstä. MultiTouch toimii tarkasti, eikä muitakaan häröilyjä parilla kokeilukerralla ole tullut. Maili-sovelluskin näyttää parantuneen huomattavasti ja sen kanssa voisi kuvitella tulevan hyvin toimeen. Myös ilmainen navigaatio ja offline -kartat on tosi iso plussa Nokialle! Kaikenkaikkiaan Symbian^3 oli iloinen yllätys (verrattuna S^1:n). En kuitenkaan ainakaan nyt tässä vaiheessa uskalla vaihtaa Androidista takaisin Symbianiin. Saa nähdä mihin suuntaan tulevat päivitykset mieltä saavat. Ehdottomasti siis positiivisesti suhtaudun S^3:n. 🙂

  P.S. Ei re-tweettausta Twitterissä??? Eihän se olekaan kuin yksi Twitterin perusperus-ominaisuuksista *sarkasmia*. 😀

  P.S.2 Hyvä video! Hyvä kun olet laittanut taustamusiikitkin, jää parempi… öh… laatuvaikutelma. 😀

  1. Tuohon kotinäytön widgettien kokoon ja muotoon saattaa hyvinkin olla piankin tulossa toivomasi muutos. Nimittäin aikaisemmin tänä vuonna julkaistuissa Symbian ^4 ruutukaappauksissa on näkynyt erimuotoisia widgettejä kotinäytöllä.

   Tässä pari esimerkkiä:
   http://www.infosyncworld.com/reviews/cell-phones/symbian%5E4/?n=2
   http://www.infosyncworld.com/reviews/cell-phones/symbian%5E4/?n=1

   Nyt kun vielä muistetaan, että Symbian muuttui jatkuvasti päivittyväksi ja kehittyväksi alustaksi, niin esim N8 saanee uuden tyyliset widgetit muiden päivitysten mukana.

  2. Tuohon kotinäytön widgettien kokoon ja muotoon saattaa hyvinkin olla piankin tulossa toivomasi muutos. Nimittäin aikaisemmin tänä vuonna julkaistuissa Symbian ^4 ruutukaappauksissa on näkynyt erimuotoisia widgettejä kotinäytöllä.

   Nyt kun vielä muistetaan, että Symbian muuttui jatkuvasti päivittyväksi ja kehittyväksi alustaksi, niin esim N8 saanee uuden tyyliset widgetit muiden päivitysten mukana.

   1. Juu, tiedän kyllä, että S^4:ssä widgetit olisivat olleet ns. vapaamuotoisia ja olen kyllä itsekin laskeskellut päässäni yhteen, mitä S^4 -version peruutus ja ominaisuuksien tuominen päivityksenä S^3:n tarkoittaa. Mutta… en usko ennen kuin näen.

    Vaikka en mikään Nokiafani tällä hetkellä olekaan (en kyllä Nokiaa vihaakaan), pakko kyllä myöntää, että haluaisin Nokian menestyvän paremmin.

 4. Videoiden laatua ja ammattimaisuutta parantaisi loppun ”heippa” jättäminen pois. Pieni juttu, mutta jotenkin se nostaa aina hymyn huulille 🙂

  1. jota siis tässä videossa ei ollut -> siten parempi.

  2. > mutta jotenkin se nostaa aina hymyn huulille

   No parempi niin kuin että lopputunnelma olisi ärtymys 🙂

 5. Widgettien koon voisi toteuttaa niin että esim maili, twitteri, facebook sun muut käyttäisivät kahden widgetin tilan.

 6. Mutta Symbian^3 widgetit ovat 1000% parempia kuin iPhonen, sillä siinä niitä ei ole, muusta kustomoinnista puhumattakaan. Androidista ne taas löytyy, mutta imevät patterin tyhjäksi muutamassa tunnissa jos niitä liikaa viljelee.

  1. Hehheh. Mulla on HTC Desire ja kaikki päivittyy 15-30 min välein, akku kestää mainiosti koko päivän. Nettiä tulee selailtua kohtuudella, pikaviestin koko ajan päällä (Googlen Talk) jne…

   Pakko kyllä myöntää, että halutessaan saa akun hulahtamaan vauhdilla (esim. intensiivisellä netin selailulla), mutta eiköhän tuo ihan samalla tavalla lopu N8:stakin.

 7. Tosi hyviä videoita nämä. Ei tarvi kahlata ohjeita läpi kun täällä kaikki info tulee selkeästi selitettynä klippinä. Kiitos!!

Kommentointi on suljettu!