Nokian innovatiivinen Plug and Touch esillä SEE 2010 -tapahtumassa

Syyskuussa ensimmäisen kerran julkisuudessa esiteltyä Nokia Plug and Touch -teknologiaa demottiin toistamiseen hiljattain pidetyssä SEE 2010 -tapahtumassa. Tekniikka mahdollistaa Symbian^3-puhelimen hallinnan television ruudulta kosketusnäytön tavoin.

Nokia Plug and Touch perustuu matkapuhelimen kameran hyödyntämiseen. Puhelin asetetaan sopivan etäisyyden päähän televisiosta, jolloin kännykän kamera kykenee seuraamaan sen ruutua. Kamera tulkitsee käyttäjän käden liikkeet kosketuksiksi, joka mahdollistaa valikoissa liikkumisen ja sovelluksien operoimisen.

Suomalaisvalmistajan teknologiaa voitaisiin tulevaisuudessa hyödyntää esimerkiksi opetuksessa tai esittelytilaisuuksissa. Tässä vaiheessa kyseessä on kuitenkin vasta testikäytössä oleva konsepti.

7 kommenttia

 1. Smells like epätoivoinen yritys kehittää uutta ja saada näkyvyyttä. 😀

  1. ja jos apple olisi tämän esitellyt niin se olisi päivä jota unohtaisi?

   1. Heh, todennäköisesti. 🙂 Nokialla ja Applella on vaan viime aikoina se ero, että Apple lanseeraa tuotteita/tekniikoita, jotka toimivat, Nokia taas lähinnä vastavalmistuneiden insinöörien aivopieruja.

 2. Itse diggaan tästä ajatuksesta kyllä.

  Se on kuin jokaiseen televisioon ilmainen lisälaite, joka tekee siitä kosketusnäyttölaitteen.

  Skeptikot muistakoon että muutaman vuoden päästä puhelimet (varsinkin korkean hintaluokan) tulevat olemaan alati lähempänä tietokonetta.

  Kuvitelkaapa: mediatiedostosi ovat pitkälti puhelimessasi. Puhelin striimaa joko langattomasti tai langan kanssa tavaraa televisiosi ruudulle, HD laatuisena tietenkin. Ohjailetkin ruudulla näkyviä tapahtumia televisioruutua kosketellen. Ja oikeastaan kyseessähän on lähinnä television edessä tehdyt eleet, ja tiedämme kaikki kuinka kovassa huudossa erilaiset liikkeentunnistus pelilaitteet ovat juuri nyt. Tässä on siis jo kaksi käyttötarkoitusta: esitelmöinti ja pelaaminen.

 3. Niin tämä tällainen kehitys on omiaan ryydittämään nykyisten pelikonsolien tuhoa… Miksi hankkia ruma ja kömpelö möhkäle olkkariin pölyttymään, kun saman voi hoitaa aina mukana olevalla kevyellä lankulla?

  Hyvä Nokia! näitä lisää! Nyt vaan sopparit EA gamesin ja steamin kanssa kuntoon ja näytön tarkkuutta lisää noihin puhelimiin, ni johan lähtee. Ja lisävääntöä vielä raudan laskenta tehoihin, niin 3D mallinnus sujuu leikiten.

  Onnistuiskohan Eloppi tuomaan xboxliven vielä symbianille tämän tekniikan turvin?

 4. Jännä tekniikka kieltämättä, jota voisi mainiosti hyödyntää pelatessa, vaikkakin tarkkuus tuskin tulee olemaan mitään aivan mahtavaa, ainakaan tarkkuutta vaativien pelien pelaamisessa. Keijon skenaario siitä että Xbox Live survoutuisi Nokiaankin kuullostaa todella kaukaiselta, mutta ei toki mahdottomalta, voihan tuo Symbian tulevaisuudessa ihan ”huomaamatta” muuntua, vaikkapa pohjiltaan lähemmäksi WP7:ää.. Tulevaisuudessa Mikkisoftan ja Sonyn asetelmat voisivat olla näin todella mielenkiintoiset.. Google ja Sonyhän ovat täydessä kimpassa luomassa tälläkin hetkellä todennäköisesti yhteistä pelikauppaa mobiililaitteille.. Jotenkin pystyy helposti kuvittelemaan että Sony luo Ericssonin työkaluilla ja omalla osaamisellaan ensin raudan peleille, jonka ympärille Google rakentelee oman pelialustansa Sonyn upeilla yksinoikeuspeleillä sun muulla. Todella kiintoisaa! Matkapelaamisen kannalta tulevaisuus näyttää hyvinkin valoisalta, jääköhän Nintendo nuolemaan näppejään..? Kyllä kuitenkin perinteisilla konsoleilla on enemmän kysyntää. Ja tulevaisuudessakin varmaan. Mutta kuka tietää, voi vain ennustaa..

 5. Olisivat edes laittaneet tuohon toimivan ja hyvän käyttöjärjestelmän. 😀

Kommentointi on suljettu!