Nokian Ovi Kaupasta tehdään jo kolme miljoonaa latausta päivässä

Näin Ovi Kaupan latausmäärät ovat kehittyneet vuonna 2010.

Matkapuhelinvalmistaja Nokian Ovi Kauppa on saavuttanut jälleen uuden rajapyykin. Yhtiö ilmoittaa ohjelmistokauppansa keräävän tätä nykyä jo kolme miljoonaa latausta päivässä. Vielä alkuvuonna luku liikkui miljoonan latauksen tienoilla.

Suomalaisvalmistajan mukaan Ovi Kauppaan on rekisteröitynyt jo yli 165 miljoonaa käyttäjää yli 190 eri maasta. Uusia asiakkaita palvelu kerää päivittäin noin 250 000. Peräti 90 prosenttia käynneistä johtaa lataukseen ja keskimäärin yksi käyttäjä on hakenut Ovi Kaupasta 2,6 sovellusta.

Kehittäjille Nokialla on niin ikään iloisia uutisia. Tuoreimmat luvut osoittavat, että 92 kehittäjää on ylittänyt sovelluksillaan miljoonan latauksen rajapyykin. Hyvin ovat menestyneet muun muassa sellaiset sovellukset kuten Q Torch, Angry Birds ja Need for Speed Shift HD. Mielenkiintoa käyttäjissä ovat herättäneet myös Swype, NHL GameCenter ja WhatsApp Messenger.

Lähde: Nokia Conversations

7 kommenttia

 1. Tällä kasvuvauhdilla (300%/8kk) Ovi menee ensi vuonna Applen ohi!

 2. Oletko ihan varma? Wikipedian mukaan App Storella oli 7. kesäkuuta ja 20. lokakuuta välisenä aikana 2 miljardia latausta. Tämä on noin 15 miljoonaa latausta päivässä ja vauhti kiihtyy koko ajan aivan kuten Ovi Storessa. Esimerkiksi iPadit nostavat latausmääriä huomattavasti ja tulevaisuudessa Mac App Store saattaa lyödä pöytään ihan toisia lukemia. Mac App Store on tietenkin vain tietokoneille, mutta sovelluskehittäjiä se kiinnostaa yhtä lailla, sillä kaikille Applen laitteille tehdään softaa samoilla kehitystyökaluilla (Xcode).

  Ennemmin tai myöhemmin Ovi Store toki ohittaa App Storen, koska Nokia myy halpoja kännyköitä todella huikeita määriä, mutta siihen kestänee huomattavasti kauemmin kuin vain vuoden. Lisäksi tulee muistaa, että pitkällä tähtäimellä Nokian todellisia ongelmia ovat Android ja esimerkiksi Bada.

 3. Hauskaa, että alkaa vihdoinkin näkymään Ovi Storen käyttäjä/latausmäärissä se, että Symbian on maailman käytetyin mobiili-OS. Kummallisen kauan siihen kyllä meni.

 4. Maemo-laitteita käyttävistä tulisi vielä puolimiljoonaa latausta tuohon päälle. Ei päivässä, mutta muutamassa kuukaudessa.

  Kukaan muu Nokian puhelimien käyttäjäryhmä ei käytä ”sovelluskauppaansa” yhtä aktiivisesti suhteessa lataukset myydyt laitteet. Maemolaiset käyttävät repojaan juuri kuten Applen käyttäjät Storeaan. MeeGon tultua luvassa on siis entistä hurjempi ryhntäys Ovi-kauppaan. Parhaat päivät ovat siis vasta todellakin tulossa.

 5. Uutisesta on jäänyt mainitsematta mielestäni se tärkeämpi asia, Forum Nokiaan on viimeisen vuoden aikana rekisteröitynyt 400,000 uutta käyttäjää, joten tämä vaikuttaa hyvältä Ovi Kaupan tulevaisuutta miettiessä.

 6. @Manu: Tarkoitit varmaan kehittäjää eikä käyttäjää.

  400,000 kehittäjää on vaikuttava lukema, sillä Applen iPhone developer programissa oli viime vuonna syksyllä 125,000 kehittäjää ja ymmärtääkseni määrä on säilynyt suhteellisen vakiona.

  Tässä yhteydessä tulee kuitenkin muistaa yksi tärkeä ero: Forum Nokiaan rekisteriöityminen on ilmaista, mutta iPhone developer program on maksullinen. Toisin sanoen Forum Nokiaan voi ilmoittautua kuka hyvänsä. Sen sijaan iPhone developer programiin ilmoittautuvat vain ne jotka ovat tosimielessä liikkeellä. Lisäksi iPhone developer programista putoaa automaattisesti, jos jäsenyyttä ei uusita vuosittain, mikä on myöskin maksullista.

  Jää nähtäväksi kuinka moni noista 400,000 kehittäjästä on tosimielessä liikkeellä.

  1. No eikös kehittäjät ja käyttäjät ole sama asia, Forum Nokialla. No tietenkin noista 400,000 se 10% todennäköisesti rekisteröitynyt huvikseen tai sitten olemassa oleva vaihtanut tunnuksia/tehnyt uudet. Enkä usko, että kovinkaan moni huvikseen tuonne rekisteröityy, ja samat tunnarit eivät käy esimerkiksi muualle että vääristäisivät lukuja. Ja varmasti on paljon kehittäjiä joista monet käyvät vain lukemassa wikiä ja foorumia muuten rekisteröitymättä sekä tiimiläisiä joista vain yksi tai kaksi on kirjautunut tuonne.

   Mutta kaiken kaikkiian, kyseessä on minusta melko merkittävä määrä käyttäjiä ja varmasti tulevaisuudessa tullaan näkemään lisään sovelluksia, ja mikseipä niitä kannattaisi tehdä kun vaihtoehtojakin on aina Web Runtime (+Flash) sovellukset, Qt C++, Java sekä Python. Ja tosiaan niitä markkinoita hyville sovelluksille on enemmän kuin kilpailijoiden kaupoissa, sillä niistä tärkeimmät sovellukset jo löytyvät.

Kommentointi on suljettu!