Video: RIM vertailee BlackBerry PlayBookin ja Apple iPadin verkkoselaimia

Kanadalaisen RIM:n tulevasta BlackBerry PlayBookista ei ole nähty juurikaan videomateriaalia mainospätkiä lukuun ottamatta, vaikka tabletti esiteltiin maailmalle jo syyskuun lopussa. Tämä on harmi, sillä laitteen käyttöliittymä on erittäin mielenkiintoinen ja alusta alkaen tablet-käyttöön suunnattu. Sen toiminnasta olisikin kiehtovaa saada lisää tietoa.

Tilannetta korjaa hiukan kanadalaisvalmistajan tuore videopätkä, jossa PlayBookin ja Apple iPadin verkkoselaimia verrataan keskenään. Koska video on RIM:n käsialaa, niin se korostaa luonnollisesti PlayBookin vahvuuksia kuten Flash-tukea, joka Applen tabletista uupuu. Se antaa joka tapauksessa esimakua uutuuden verkko-ominaisuuksista.

Kanadalaisvalmistajan tabletin erityisvahvuuksiin kuuluu laaja tuki eri standardeille: HTML 5, Flash 10.1, Adobe Mobile AIR, Adobe Reader, Java ja DivX. Tekniikkapuolelta löytyy yhden gigahertsin tuplaydinsuoritin, WiFi a/b/g/n, Bluetooth 2.1, DLNA, viiden megapikselin kamera HD-videotallennuksella takana ja kolmen megapikselin kuvausväline etupaneelissa. Kosketusnäyttö on kooltaan seitsemän tuumaa ja se yltää 1024 x 600 pikselin tarkkuuteen.

Uutukainen saapuu myyntiin Yhdysvalloissa alkuvuodesta 2011.

Lähde: Engadget

2 kommenttia

  1. Kyllä tuo iPadin 4:3 ruutu näyttää niin vanhahtavalta kun vierelle pistää laajakuvaisemman kapistuksen. Samoin se näyttää valtavan isolta ja kömpelöltä videolla eli RIM:in markkinointi on onnistunut. Itse taivun kokoasiassa kuitenkin Steve-sedän puoleen, koska eihän tuo iPad oikeasti ole mikään suuren suuri.

    Eihän noita sitä paitsi oikein voi keskenään verrata – Playbookin lukisin jo melkein toiseen tablet-sukupolveen. Ja jos tablet-kehitystä voi verrata netbook-kehitykseen, niin on iPad mielestäni toimivampi kapistus kuin eka Eee-pc.

  2. Vasta kun minulla on mahdollisuus käyttää nettiä siten ettei jää epäilystäkään onko tämä ”täysi” netti, en näe tablet laitteille oikeaa käyttöä. Puhelimeni avaa jo kaikki verkkosivut sellaisenaan, joten en tod osta tablettia joka ei tätä tee.

    Ainiin muuten, onhan olemassa jo MeeGo tabletteja. :>

Kommentointi on suljettu!