Elisa toi edullisen Android-pohjaisen ZTE Blade -puhelimen Suomeen

Suomen Android-markkinat ovat laajentuneet uudella tulokkaalla. Teleoperaattori Elisa on aloittanut kiinalaisen ZTE:n Blade-puhelimen myymisen Saunalahden brändin alla. Laitteessa yhdistyvät edullinen hinta ja hyvät ominaisuudet, kehutaan Elisalta.

Puhelimen saa Saunalahdelta kytkypaketin kanssa sekä ilman liittymää. Molemmissa vaihtoehdoissa laite on SIM-lukitsematon. Myyntiä vauhdittaakseen operaattori tuo joulumarkkinoille tarjouspaketin, joka kattaa 6,90 euron kuukausihinnalla ZTE Blade -puhelimen, Norppa+-liittymän ja Nopsa-mobiililaajakaistan. Puhelimen normaalihinta on 189 euroa.

Mielestämme edullinen liittymä on jokamiehenoikeus. Erittäin houkutteleva mobiililaajakaistatarjous ilman nopeus- ja tiedonsiirtorajoituksia tekee ZTE Bladesta todellisen jokamiehen Android-puhelimen. Android-puhelimiin saatavien kymmenien tuhansien ilmaisten tai muutaman euron hintaisten sovellusten avulla jokainen käyttäjä voi räätälöidä puhelimensa juuri itselleen sopivaksi”, kertoi Panu Lehti Elisalta.

ZTE Bladen ominaisuudet ovat hintaansa nähden hyvällä tasolla. Yhteyspuolelta löytyy HSDPA, HSUPA, WiFi, A-GPS ja Bluetooth 2.1. Sen muita ominaisuuksia ovat viiden megapikselin kamera, microSD-muistikorttipaikka, 3,5 millimetrin kuulokeliitäntä, FM-radio ja 3,5 tuuman kosketusnäyttö, joka yltää 480 x 800 pikselin tarkkuuteen. Käyttöjärjestelmänä toimii Android 2.1.

Ominaisuuksista, liittymävaihtoehdoista sekä hinnoista löytyy lisää tietoa Saunalahden verkkosivulta.

18 kommenttia

 1. Tätä onkin MoDaCo:n foorumeilla kehuttu kovasti. Hienoa että tuli myös Suomeen.

 2. Kyllä Nokia teki viisaasti, ku ei lähteny tuohon juttuun mukaan. Jos android-maailmassa aikoo menestyä, joutuu katteet pudottaan todella alas. Uskonkin, että Samsung, LG, SE ja muut perinteisemmät valmistajat siirtyy WP7:n ja osittain MeeGoon. HTC:n puhelimista 40% on MeeGolla 2013. Nokia jatkaa MeeGolla ja Symbbarilla, ja Android jää kiinalaisille.

  1. Täh? 😀 HTC:llä esim. menee _todella_ lujaa ja se on pitkälti Androidin ansiota. Ja HTC:n menestyneimmissä malleissa ei ole todellakaan katteita hilailtu alas! Esim. Desire, Incredible, HTC Evo 4G on kaikki korkeamman hintaluokan laitteita ja hyvin menee kaupaksi!

  2. Toivon, että unohdit viestistä joko sarkasmi- tai vitsi- tagit 🙂
   (koska muutoin – wtf?)

   1. Siihen mitään tageja tarvii! 😛

    HTC:llä pyyhkii oikeasti hyvin, eikä laskun merkkejä ole misään. Monelle ihmiselle brändillä on merkitystä, varsinkin länsimaissa, jotka kuitenkin ovat high-end -puhelinten päämarkkina-alue.

  3. Aikas metsään meni nämä arviot. Taisi Meego käyttiksenä kuolla viime perjantaina.

 3. Mitkähän tuon puhelimen SAR-arvot ovat? Ei tunnu löytyvän mistään…

  1. Hain Googlesta ja ensimmäisenä tulleessa vastauksessa sanottiin, että manuaalissa olisi tuo kerrottu ja SAR-arvo on 1.35 W/kg.

 4. Kuka on valmis maksamaan kiinalaisen HTC:n tuotteista 10x kovempaa hintaa kun kiinalaisen ZTE:n tuotteita saa 10x halvemmalla. Että haloo vaan Mikael. Näiden katteet romahtaa ja Android jää kiinalaisten haltuun. Nokia teki oikean valinnan kun ei lähtenyt taistelemaan itseään hengiltä noille markkinoille.

  1. Kerroppas sitten, miksi kukaan ostaisi Nokia N8:n tai muun kalliimman hintaluokan puhelimen, kun Nokialla on halvempiakin Symbian-puhelimia (esim. 5228 maksaa n. 130€)?

   Sitä paitsi, tutkimusten mukaan puhelimen käyttöjärjestelmällä on vain pieni merkitys kun kuluttaja ostaa puhelinta. Toivottavasti Nokialla ei ajatella samoin kuin sinä, eli että Nokia ei kilpailisi samoilla markkinoilla kuin Android. Se on muuten sitten menoa. Nokiahan sitä paitsi kilpailee jo myös näillä edullisempien älypuhelinten markkinoilla, esim. 5228:lla ja 5230:lla.

 5. Huhhoijaa, korjataanpa nyt heti aluksi, että HTC on taiwanilainen, eikä suinkaan kiinalainen valmistaja.. Sekä Androidin kanssa esimerkiksi HTC:n tai Samsungin toimittamat puhelimet myyvät kuin mikä, suuria myynnin merkkipaaluja vaan syntyy kokoajan, sekä kysyntä senkuin kasvaa. Kyllä minä olen ainakin laadusta valmis maksamaan, puhelinta kun en vaihda kuin aikaisintaan puolentoista vuoden välein. Ja aivan sama juttu muussakin tekniikassa, jos minulta kysytään lähteekö kaupan hyllyltä 300e Finlux, vai kenties 500e Sony, ehdottomasti otan Sonyn. Aika marginaalinen ryhmä varmasti loppujenlopuksi päätyy muovisiin, natiseviin kiinaluureihin.. Taitaa suomalaisten ”muovipalikka on muovipalikka” -filosofia johon perustuu mobiililaitteiden suurkuluttaminen ja hamstraus, johtua Nokiasta, ja näin kiinakapulatkin on aivan jees ja kysyntää näyttää riittävän.. Saunalahdelta nämä täällä Suomessa kun ryöstettiin käsistä.. Joko S60-kosketusnäyttöpatukat hajos?

  1. Vai laadusta valmis maksamaan ja Sonysta puhut? No makunsa kullakin. Taitaa sinulla (kuin myös monella muulla) merkata vaan brändin näkyvyys, mutta laadun voi käsittää myös muilla ominaisuuksilla. Eihän sitä itse tarvitse mihinkään paneutua, kun mainoksista voi lukea mikä paras vaihtoehto. Vai mitä? Varmaan olet tutustunut ZTE:n natisevaan kapulaan, kun tiedät kuinka huono se on… otapa samsungin Galaxy S käteen ja katso mistä kuoret on tehty. Onneksi valistuneemmille on vaihtoehtoja, sinä voit valita hienomman merkin kuin naapurilla ja olla siihen merkkiin tyytyväinen.

   1. Valitettavasti en kyllä ole vielä päässyt Bladea kokeilemaan aivan itse, mutta kyllä nyt nämä pari päivää kun kyseinen koje on ollut pinnalla, olen ihan urakalla asioita tutkiskellut. Hyvin useilla ihmisillä on ollut suorastaan mainioita kokemuksia Bladesta omassa käytössään, mutta pystyn heidän kanssaan jakamaan myös sen mielipiteen, että tätä vekotinta ei ole paljon perus viestittelyä/puhelemista/musiikin toistamista enemmälle suunniteltu. Kyseessähän on vallan mainio, edullinen älypuhelin, mutta vain peruskäyttöön, eikä laatukaan ole kauhean hyvältä vaikuttanut, sillä olen harmikseni havainnut käyttäjien kokemuksia natisevista/outoihin asentoihin painuvista painikkeista, sekä kovin helposti nykivästä graafisesta puolesta (pelit, sekä taustakuva, valikon efektit, kun on yksi, tai kaksi sovellusta taustalla auki) jotenka mielestäni mielipiteeni ovat perusteltuja. Muistutettakoon vielä tähän kohtaan että mielipide-asioista ei voi kiistellä, ja että lupaan omin kätösinkin Bladea tutkailla kuin suinkin on mahdollista. Ja vielä sekin, että äskeisessä viestissäni käytin ”Sony-vertausta” vain esimerkkinä. Asian voisi oikeastaankin jo aiemmissa kommenteissa todetusti pyöristää niin, että kyllä ne high-end puhelimet täällä länsimaissa vielä voiton vie, sekä varmasti tulevaisuudessakin.

 6. ”Ja aivan sama juttu muussakin tekniikassa, jos minulta kysytään lähteekö kaupan hyllyltä 300e Finlux, vai kenties 500e Sony, ehdottomasti otan Sonyn.”

  Ottaisin minkä tahansa merkin paitsi Sonyn romuja! No ehkä Philipsiä en ottaisi. Ne osaa tehdä vain parranajokoneita.

  Mutta Saloran ottaisin kyllä vaikka 3000 eurolla.

 7. tänä vuonna mulla Htc ja nokia, ja sitte vuoden päästä mulla on ZT

 8. voiko tota zte bladen ostaa jostain ilman liittymää ja sit saada sen netti yhdeyden?!?

 9. voiko android zten juttuja saada nokian kännykälle

Kommentointi on suljettu!