iOS 4.2 -päivitys Applen mobiililaitteille jakeluun tänään

Apple ilmoittaa aloittavansa tänään iOS 4.2 -päivityksen jakelun mobiililaitteidensa omistajille. Uusi versio on saatavilla iPhone 3G-, iPhone 3GS-, iPhone 4-, iPod Touch– (toinen, kolmas ja neljäs sukupolvi) sekä iPad-laitteille. Se on ladattavissa tutusti iTunes-sovelluksen kautta.

Päivityksestä eniten pääsevät hyötymään iPad-käyttäjät. iOS 4.2 tuo nimittäin mukanaan odotetun moniajon, josta iPhonella on voitu nauttia jo kesästä asti. Lisäksi uudistuksiin kuuluvat ohjelmien järjestelyä helpottavat kansiot, joka on niin ikään ennestään tuttu ominaisuus iPhonen puolelta.

Kaikille laitteille uusina ominaisuuksina tulevat AirPrint ja AirPlay. Nimet kertovat pitkälti ominaisuuksien sisällön, sillä AirPrint mahdollistaa langattoman tulostuksen ja AirPlay mediatiedostojen langattoman jakamisen Apple TV:seen ja toimintoa tukeviin kaiuttimiin.

Päivityksen myötä aikaisemmin maksullinen Find My iPhone -palvelu muuttuu ilmaiseksi. Sen avulla oman laitteen voi paikantaa etänä sekä lukita ja tyhjentää. Palvelu on iPhone 4-, iPod Touch- (neljäs sukupolvi) ja iPad-käyttäjien saatavilla.

Lähde: Engadget

7 kommenttia

 1. iPadin omistajille tämä on muutenkin aivan pakollinen päivitys: iOS 4.2 nimittäin tuo mukanaan suomenkielisen näppäimistön. Tämä olisi voitu mainita artikkelissa.

 2. Päivitin 3gs = elämäni turhin kolmevarttia. Onko totta, että tuossa raudassa ei vääntö riitä uusille viestin hälytyksille. Käsittämätöntä pas…a isolla A:lla koko applen homma.

  Tällä säätämisellä ei kyllä tule tämä omistaan yhtään omena puhelinta.

 3. @Rapis: Applen sivuilla ei mainita mitään rajoituksia 3GS:ään liittyen lukuunottamatta Find My Phone-toimintoa. Mihin ihmeen ominaisuuteen muuten viittaat?

 4. koskahan saapuu ”ipalikan” korjaussarja ? nimittäin ensimmäisen iOS 4 päivityksen jälkeen puhelin buutannut jatkuvasti , eikä auta ku kärsiä kun soneran kuukausien ”valohoitokaan” ei kiinnosta ! enkä ole ainoa 3GS ipalikan omistaja …..

  1. Näyttää tosiaan olevan aika yleinen ongelma 3GS-mallin tapauksessa. Kokeilitko siirtää kontaktit ja mailit turvaan ja sitten palauttamalla koko puhelimen takaisin tehdasasetuksiin? Tämän jälkeen sitten kopioit vain kontaktit ja mailit ja asennat sovellukset uudestaan. Toisin sanoen ei kannata palauttaa (restore) aikaisempaa asennusta. Minulla meni 3G-malli sekaisin iOS 4:n asennuksen yhteydessä, mutta tuo pelasti päivän.

   Jos tuokaan ei toimi, niin puhelin on selkeästi rikki. Koska kyseessä on aika yleinen ongelma, niin se menee valmistusvirheen piikkiin. Tällöin Sonera ei voi vedota takuuseen, vaan heidän on pakko korjata puhelin, antaa uusi puhelin tai palauttaa rahat.

   1. kyllä on kokeiltu kaikenlaista , mutta laihoin tuloksin . mainitsemasi palautuskin . kuten mainitsinkin , niin ei kiinnosta viedä puhelinta Soneralle , koska tämän päivän asiakaspalvelun toimivuus on aivan surkealla tasolla ! en viitsi jaaritella päivän selvistä asioista ” teeppä sitä ja kokeileppa tätä , tämän pitäisi auttaa tyyliin ” itselläni kun puhelin on aivan välttämätön ja iphonen käyttöominaisuudet olivat aivan huippuluokkaa ennen tätä iOS 4 päivitystä .siis hommataan nähtävästi romukoppaan ja uusi tilalle .mutta kiitos vinkistä kuitenkin 😉

 5. Esim. iPhone 4 sai 17 uutta viesti ääntä ja ilmeisesti mahdollisuuden laittaa eri viestiäänen eri yhteystiedoille. Tätäkään ei tullu 3gs.

  Olisin toivony, kun 3g ilmeisesti pitäs nopeutua tällä päivityksellä, että 3gs olisi kanssa tullu sen verran parannusta, että kaikki ruudun vaihto animaatiot ei nytkis, mutta samallaista tuo on, kun aina ennenkin. Mitä muuta iloa tuosta koko päivityksestä ei ollut vanhemmille laitteille, kun sanelimen ikoni vaihtui entistä pahemman näköiseksi.

Kommentointi on suljettu!