Nokialta huokea QWERTY-puhelin: X2-01

Suomalainen Nokia on esitellyt markkinoille uuden ja huokean QWERTY-puhelimen, jonka virallinen mallinimi on X2-01. Se jatkaa huhtikuussa esitellyn C3-mallin linjalla, mutta paketoi ominaisuudet aavistuksen edullisempaan pakettiin.

Puhelin on suunnattu erityisesti viestittelyyn ja sosiaalisten palveluiden hyödyntämiseen. Mukana on uusi Communities-sovellus, joka integroi Facebookin tiukasti puhelimen käyttöliittymään. Sen ansiosta ystävien tilapäivitykset näkee suoraan työpöydältä ja omien viestien lähettäminen palveluun on vaivatonta.

X-sarjaa mukaillen on laitteessa panostettu myös musiikkiominaisuuksiin. Mukana on musiikkisoitin, FM-radio, microSD-muistikorttipaikka ja 3,5 millimetrin kuulokeliitäntä.

Nokia X2-01:ssä pyörii Series 40 -alusta. Laitteen teknisiin ominaisuuksiin kuuluvat GSM-yhteydet, EDGE, Bluetooth 2.1, VGA-kamera ja 2,4 tuuman näyttö, jonka tarkkuus on 320 x 240 pikseliä. Kooltaan laite on 119,4 x 59,8 x 14,3 millimetriä ja se painaa 107,5 grammaa.

Uutukainen saapuu myyntiin vuoden 2010 viimeisen neljänneksen aikana. Hintaa sillä on 80 euroa ennen veroja ja muita lisiä.

Lähde: Nokia Conversations

5 kommenttia

 1. Tuossa kun on näppäimistö fyysisesti paikoillaan, luuria ei voi kellistää sivuttain kuten kosketusnäytöllisissä puhelimissa, joissa näppäimistö on virtuaalinen. Nuo foonin nappulat vaikuttavat aika pieniltä, joten tekstin kirjoittaminen voi olla haastavaa isosormisille käyttäjille.

  1. No eihän kenenkään sormenpää ole yhden tuollaisen nappulan kokoinen, joten ei se tietenkään voi olla noiden käyttämiseen vaatimus. Tuota käytetäänkin peukaloilla ja katsohan huviksesi miten pienellä alueella sormestasi voit koskea vaikkapa pöydänpintaa. Sen lisäksi nappulat ovat kapenevasti korkeita, ei tarvitset häviävän määrän voimaa painaa nappulan alas.

   Eikö tämä legenda voisi jo pikkuhiljaa kuolla pois, onhan E71:n tulosta jo melkein kolme vuotta. Kokeilemaan vaan ja totea millaista tuollaisen puhelimen käyttö oikeasti on.

  2. Miksei muka voisi kallistaa? Pystyihän jo esim N95:n kääntämään vakasuoraan ja pystysuoraan. Toki tekstin kirjoittamiseen puhelin on käytännössä helpoin kääntää pystysuoraan, mutta voihan sillä tehdä muuta vaakasuorasakin. Eli mikäli luurissa vaan on kiihtyvyysanturi, niin en nöe mitään syytä miksei sitä voisi käyttää vaakasuorassakin.

 2. @ Petri.

  Suurin osa Suomalaisten työpuhelimista on juuri tollaisella näppiksellä. Noi on paremmat kirjoitteluun, kun mikä tahansa kosketusnäytöllinen. Kokeileppas itse joku kerta esim. E71:sta. Isosormisetkin osuu hyvin, koska ne nappulat on tyynymäisesti koholla.

 3. Joo monessa E71:n arvostelussa on mainittu, että ei ehkä sovellus iso sormisille, mutta sitten sitä niin iso sormista ei olekkaan löytynyt joka ei tuolla näppiksellä voisi kirjoittaa. 😉

Kommentointi on suljettu!