iPad pian Suomeen? iOS 4.2 toi Applen tablettiin suomen kielen

Eilen jakeluun tullut iOS 4.2 -päivitys toi paljon kivaa iPad-käyttäjille. Suomesta Applen tabletteja löytynee vielä hyvin vähän, sillä virallisestihan laite ei Pohjolaan ole rantautunut. Tilanne saattaa kuitenkin pian muuttua ja hyvällä tuurilla onnekkaimmat voivat hankkia sellaisen pukinkonttiin.

Selvä vihje tabletin lähenevästä saapumisesta Suomeen on iOS 4.2 -päivityksen sisältämä tuki suomen kielelle. Apple iPad rantautunee pian myös Norjaan ja Ruotsiin, joiden kielille uusi ohjelmistoversio sisältää niin ikään tuen.

Apple iPad ensiesiteltiin markkinoille tammikuussa. Sen keskeisiä ominaisuuksia ovat 9,7 tuuman kosketusnäyttö, WiFi, Bluetooth, 3,5 millimetrin kuulokeliitäntä ja 16, 32 tai 64 gigatavua flash-muistia. Saatavilla on myös 3G-yhteydellä varustettu malli.

Juttuvinkistä kiitokset Jonnelle ja Samille!

Lähde: Esphoneblog

6 kommenttia

 1. Ei tule koskaan ostettua ylihintaisia ja toiminnallisuudeltaan Apple tyyliin rajoitettuja omenavehekeitä. Ensi vuoden puolella ilmestyy kilpailijoilta nopeampia, kehittyneempiä ja hinnaltaan edullisempia laitteita. Kesällä Samsungilta alkaa tulla ulos jo 7″ OLED-paneeleja.

  1. Hehe niinhän sitä tulee varmaa uus ipadkin ens vuonna 🙂 Siinä on sitten taas kilpailijoilla tekemistä.

   Tosta, että kilpailijoilta tulee nopeampia, niin ehkä paperilla? Noh eipä se ipad mikään hidas todellakaan ole 🙂 Tähän asti se pyörittää kaikkea näkemääni todella sulavasti joten ylimääräistä nopeutta ei varsinaisesti tarvita. Onhan sitä tullut kilpailijoiltakin huomattavasti ”nopeampia” luureja kun iphone 3gs, mutta silti 3gs pärjää niille edelleen nopeudessa 🙂

 2. Ylhintaisia? Toiminnallisuudeltaan rajoittuneita? Tällä hetkellä iPadilla on vain kaksi kilpailijaa eli Galaxy Tab ja PlayBook. Ainakin Galaxy Tab on huomattavasti kalliimpi, vaikka siinä on vain 7″ näyttö eikä Android Froyo ainakaan Googlen mukaan edes sovellu tabletteihin.

  Ainoat todelliset puutteet vaikuttaisivat olevan Flash-tuki ja kamera. Flash-tuki on harvoin ongelma, sillä HTML5 on valtaamassa nettiä kovalla tahdilla ja kamera saapunee seuraavaan versioon, jos sitä oikeasti tarvitsee.

 3. mmm… Flash tekis varmaan iPadistä sen hitaan netti selailussa niinku tekee jokaisen mobiililaitteen joka sitä tukee nytki. Itse en vielä iPadiä ole räplänny ja pärjää sohva käytöllä vielä hyvin tuon miniläppärin kans.

  ios 4.2 .1 varmaan teki tuosta iPadistä ihan yhtä erilaisen laitteen, kun iPhonesta 4.0 jälkeen. Seuraava versio ei välttämättä ole itsellekkään pois suljettu vaihtoehto, mutta joutuu katteleen mitä android 3.0 tuo tullessaan ja minkälaisia laitteita =)

 4. iPadin seuraajasta ei ole kuulunut käytännössä mitään, jos mukaan ei lasketa vuotoa kamerasta. Mikäli vuotoa on uskominen, niin seuraavassa iPadissa on videokamera edessä ja tavanomainen kamera takakannessa. Kamera oli kuitenkin odotettavissa sen jälkeen kun Apple toi FaceTimen Maciin.

  Itse toivoisin iPadiin myös puhelinominaisuuksia. Nyt iPadilla voi osallistua etäkokouksiin, mutta hyöty on aika nimellinen, sillä ääntä varten tarvitaan myös puhelin. Jos iPadissa olisi myös puhelinominaisuudet, niin sitä voisi käyttää etäkokouksissa kaiutinpuhelimena.

  No, iPad 2nd generation saapunee viimeistään keväällä ja tällä kertaa todennäköisesti lähes samantien myös Suomeen 🙂

 5. Olen niiden onnekkaiden joukossa joilla jo on tämä iPad wifi32Gt. Ihan näppärä laite mutta ei korvaa oikeata tietsikkaa. En ole koskaan ennen käyttänyt Applen tuotteita joten opettelemista on ollut. Kerran laite meni jumiin ja sen avaaminen oli hiukka vaikeaa kun ei ollut ohjekirjaakaan. Edelleen ongelmana on se ettei laite ole bluetoothilla ”pariutunut” Nokialaisen kännykän tai HP:n läppärin kanssa. Eli noviisilla on kivinen tie edessä… Latasin uusimman päivityksen eilen ja samalla tuli skandinaaviset näppäimet.

Kommentointi on suljettu!