Qualcomm: uuden sukupolven Snapdragon yltää graafisessa suorituskyvyssä PS3:n tasolle

Siruvalmistaja Qualcomm on paljastanut ensimmäisiä tietoja tulevasta MSM 8960 -piirisarjasta. Se on uuden sukupolven Snapdragon-siru, joka tarjoaa merkittävän parannuksen suorituskykyyn nykyiseen malliin verrattaessa.

Ennen seuraavan sukupolven sirua markkinoilla nähdään ensi vuonna MSM8260– ja MSM8660-piirisarjat. Niistä löytyy kaksi nykyisen sukupolven Snapdragon-ydintä, jotka on kellotettu 1,2 gigahertsiin. Niiden toimitukset valmistajille ovat jo käynnissä, joten ensimmäisiä laitteita voidaan odottaa markkinoille alkuvuodesta.

Qualcomm lataa paljon toiveita MSM 8960:aan, sillä se tarjoaa nykyiseen malliin verrattaessa viisinkertaisen suorituskyvyn, mutta kuluttaa virtaa 75 prosenttia vähemmän. Graafinen suorituskyky on nelinkertaistunut ja Qualcomm väittääkin sirun yltävän samalle tasolle PS3– ja Xbox 360 -konsoleiden kanssa. Pakettiin on lisäksi integroitu 3G-, LTE-, WiFi-, GPS-, Bluetooth- ja FM-yhteydet.

Uusi piirisarja nähdään markkinoilla aikaisintaan vuonna 2011.

Lähde: GSMArena

6 kommenttia

 1. PS3:n teho 75% nykyisiä mobiiliteknologioita pienemmällä virrankulutuksella.
  Kuulostaa ”hieman” markkinamiesten puheilta, yksinkertaisesti liian hyvää ollakseen totta. Jospa kyseessä onkin tehon nelinkertaistuminen ja virrankulutus/teho-suhteen pieneneminen 75% (siis absoluuttinen virrankulutus pysyisi samana), niin homma kuulostaa jo huomattavasti uskottavammalta.

 2. Tämän uskon sitten kun näen Qualcommin demoavan pehmeästi rullaavaa Gran Turismo 5:sen PS3 versiota puhelimella. 😀

  1. Jos tuolla sais edes Androidin toimimaan nykimättä, niin ois jo ihme 😀

 3. No luultavasti ideologiana on se että pystyy rullaaamaan ps3 grafiikkaa tyylii 4″ näytöllä. tuskimpa full hd resolla

 4. Tietääkseni Adreno-GPUthan on täysin surkeita verrattuna PowerVR:n SGX-sarjaan ja varsinkin ARMin uusiin Mali 200/400 piireihin. Ainakin nykyisissä crapdragoneissa on täysin onnettomat GPU:t, jonka takia tuo SOC löytyykin
  lähinnä budjettiluokan laitteista.

  Nopeasti tutkittuna SGX540 on 3x ”nopeampi” kuin Adreno 200, ja Mali 400 pitäisi olla 5x ”nopeampi” kuin A200, joten tästä tulee siis 4X kaula tuohon uuteen Adrenoon, eli siis 4 kertaa PS3:n tehot. 😉 Näitä on tulossa tuplaydin-A9:llä jouluna/keväällä ainakin Samsungilta ja Nokialta.

 5. Joo ja LTE ei oo edelleenkään 4G vaan jotain 3G:n jatketta… eli tuo siru ei täytä 4G vaatimuksia, toisin kuin mitä Qualcomin markkinointiviestintä yrittää epätoivoisesti tuputtaa.

Kommentointi on suljettu!