Uusi Nokia C2-01 on yhtiön edullisin 3G-puhelin

Nokia tuo markkinoille vuoden 2011 alussa uuden C2-01-puhelimen, joka saa kunnian olla valmistajan edullisin 3G-yhteyksin varustettu kännykkä. Se perustuu Series 40 -alustaan ja pyrkii tuomaan nopeat datayhteydet ihmisille, joilla ei ole aikaisemmin ollut mahdollisuutta päästä niihin käsiksi.

Puhelimen keskeisimpiä ominaisuuksia ovat Bluetooth 2.1, 3,5 millimetrin kuulokeliitäntä, microSD-muistikorttipaikka ja FM-radio. Kuvauspuolesta huolehtii 3,2 megapikselin kamera. Näyttö on kooltaan kaksi tuumaa ja se yltää 240 x 320 pikselin tarkkuuteen.

Ulkoisesti uutuus noudattelee Nokialle tyypillistä muotokieltä. Kokoa sillä on 109,8 x 46,9 x 15,3 millimetriä ja se painaa vaatimattomat 89 grammaa.

Nokia C2-01:n hinta tulee pyörimään 70 euron tuntumassa ennen veroja ja muita lisiä.

Lähde: Nokia Conversations

14 kommenttia

 1. Heh. Halvimpiin luureihinkin datayhteydet ja puhelinverkko-operaattorit kiittävät. Tuo on ns. uuden liiketoiminnan luomista tai paremminkin laajentamista.

 2. Nopea datayhteys + surkea selain ei ole oikein mairitteleva yhdistelmä.

  1. Tuskin tuota nyt on edes tarkotettu mihinkään suurimittasempaan webbisurffailuun. Datayhteyksiä voi sitäpaitsi käyttää paljon muuhunkin kuin webbisivujen katseluun, Esimerkiksi yhteisöpalvelut ja kuvien jakaminen, nettiradiot jne on varmasti tämän tyyppisellä peruspuhelimella tärkeämmässä asemassa kuin webbisurffaus puhelimella.

 3. Taas uusi rihkamapuhelin Nokialta. Kun parin vuoden sisällä perusluuritkin alkaa olla monipuolisia älypuhelimia, on Nokia kusessa.

  1. Ja taas täysin typeräö kommentti tuo.

   > Taas uusi rihkamapuhelin Nokialta.

   Mikä tosta muka tekee rihkamapuhelimen? Minusta tuollainen nimittely on vain tahallista halventamista.

   > Kun parin vuoden sisällä perusluuritkin alkaa olla monipuolisia
   > älypuhelimia, on Nokia kusessa.

   Ja niinkun millä iihmeen perusteella muka? Nokiahan itse nimenomaan on tuomassa markkinoille halpoja älypuhelimia. Itse en kyllä usko älypuhelinten syrjäyttävän peruspuhelimia halvimmassa hintaluokassa. Tarve peruspuhelimille, joka tämä uutisen puhelin on, ei ole mihinkään kadonnut, eikä tule katoaman. Maailmassa on paljon ihmisiä, jotka ei tarvitse eikä edes halua älypuhelinta, vaan ainoastaan puhelimen jolla voi soittaa ja jossa on riittäbätt ominaisuudet tuttujen kansa yhteydenpitoon.

 4. Minä kyllä olen samaa mieltä Maurin kanssa. Lisäksi tällaisella mobiilipäätteellä 3G-yhteyksien kanssa vekslaaminen voi olla todella turhauttavaa, kun kunnollisia selaimia ei ole, eikä Nokian sosiaalisten palveluiden integrointi ole paljon käyttöjärjestelmään upotettuja selaimen avaavia linkkejä pidemmälle viety, ainakaan tämän tason puhelimissa. Voi jossain vaiheessa todellakin kostautua Nokialle tämä ”julkistetaan 100 ja 1 mallia vuodessa, puolet floppaa puolet ei, sellaista se bisnes vain on..” -menettely.. Ainahan ihmisiä kiinnostaa se uusin, mikä vasta tänään on myymälän hyllyyn ilmestynyt. Tämän aatoksen avullahan Nokia on tähän mennessä ratsastanut mobiilimarkkinoilla..

 5. Nokian ”rihkama” puhelimet tekevät siittä tällä hetkellä mailman suurimman matkapuhelin valmistajan. Jos ei niitä joku tee niin kuka halvat ”nykyajan” perus puhelimet sitten valmistaisi. Ihmisiä on edelleen jokka ei halua puhelimeen muuta, kun sen soittamisen, viestit ja jotain kuvaviestiä yms.

  Joo dorolta saa eläkeläis puhelimen missä on isot napit ja numero näyttö, mutta miks siittä pitää maksaa paljo enemmän, kun tämmösestä.

 6. Hyviltähän nuo näyttävät ja varmasti täyttävät käyttäjän tarpeet tässä hintaluokassa. Itsellä käytössä 6700 classic. C5:ttä harkitsin mutta päädyin tähän vanhempaan series40 puhelimeen, kun siinä oli parempi kamera (ainakin kuvittelen niin) .
  Se määrä mitä puhelimella luen uutissivustoja, mobiiliblogia tai sähköpostia onnistuu riittävän hyvin 6700:n pieneltä näytöltä. Ja loma/mökkireissuilla tämä toimii läppärin datayhteytenä.
  Mielestäni on melko rajoittunut näkemys jos ajattelee, etta kaikki haluavat kantaa mukanaan jotain neljän tuuman näytöllä varustettua lautaa.

  1. Tietääkseni en missään kohtaa viestiäni maininnut mitään mistään neljästä tuumasta, oikeastaan minäkään en oikein innostu sen kokoisista näytöistä.. miksi pitää aina ruveta fantasioimaan toisten ihmisten puolesta ja mennä henkilökohtaisuuksiin? No nämä asiat eivät tänne kuulu, niin jatkan mobiiliaiheista kommenttiani.. eli 2 tuumaa on kuitenkin nykyaikana aivan äärettömän vähän. Ei minullakaan ole kovin suurta näyttöä arkikäyttöön tarkoitetussa kännykässä, mutta kuitenkin 2,8 tuumainen näyttö laitteesta löytyy. Sekin kyllä tuntuu jo jossainmäärin riittämättömältä, kun koittaa vaikka tienpäällä blogata, tai kirjoittaa suurempia kuvilla varustettuja sähköposteja.. kuitenkin kun tulee kulkuneuvoissa istuttua päivässä reilut kaksi tuntia. Muttenkin todella ikävä tihrustaa pikkunäytöltä vaikka iltamyöhällä kun silmät ovat jo rasittuneet ja väsyneet.. eli kyllä isommasta näytöstä ehdottomasti apua olisi. Aika tuskaa teki kun jouduin viimeviikon sätkyttelemään 2,2 tuumaisella näytöllä varustetulla kännykällä. Eli otetaan huomioon että kyllä vaikka 3,5 tuumainenkin laite sujahtaisi lähes huomaamatta povariin! Ei ne todellakaan mitään halkoja/lautoja ole, ei ei.

 7. Etpä maininnut. Vähän liioittelin ja yleistin muistellessani kommentteja joita yleisesti saavat muut puhelimet kuin IPhone ja sen lähimmät kilpailijat.
  Ymmärrän pointtisi ja sen, että ohitat tämän kategorian hyllyn kaupassa. Mutta ei se tee tästä rihkamapuhelinta. Tämän kaltaisia puhelimia myydään varmaan sata miljoonaa vuositasolla (täysin lonkalta heitetty arvio, saa korjata) ja uskoisin, että useimmat, joiden käyttötarpeeseen tämä sopii, ovat varsin tyytyväisiä hankintaansa.

 8. Näyttää päivitetyltä 3210. Luultavasti hyvä perus puhelin hintaluokassaan.

  1. Eiköhän tämän pitäisi löytyä kaupoista tammi-maaliskuun aikana.

Kommentointi on suljettu!