Nokian musiikkipainotteisesta S^3-puhelimesta vuoti verkkoon kuvia ja video

Lokakuussa Nokian Ovi Kaupasta löydetyt viittaukset toivat ensimmäistä kertaa pintaan X7-mallimerkintää kantavan puhelimen. Nyt tästä uutuudesta on saatu paljon lisämateriaalia, kun verkossa leviää muutamia kuvia ja reilun minuutin mittainen videopätkä laitteesta.

Tuoreet huhut kertovat, että Nokia X7:ssä on todellakin keskitytty musiikkiominaisuuksiin. Laitteen jokaisesta kulmasta odotetaan löytyvän kaiuttimet ja niistä lähtevää ääntä kuvaillaankin voimakkaaksi. Ulkoiseen olemukseen on haettu uutta ilmettä kulmien voimakkaalla sisennyksellä ja muutenkin kulmikkailla muodoilla.

Huhujen mukaan kosketusnäyttö on kooltaan neljä tuumaa ja yltää tutusti 360 x 640 pikselin tarkkuuteen. Muita ominaisuuksia ovat tiettävästi ainakin 3,5 millimetrin kuulokeliitäntä, kahdeksan megapikselin kamera, LED-kaksoissalama ja 245 MB:tä RAM-muistia.

Videosta tarkkasilmäisimmät varmastikin huomaavat, että X7:n työpöytä koostuu perinteisen kolmen kotinäkymän sijaan neljästä muokattavasta tilasta. Tämä viittaisi uudempaan Symbian-versioon. Ehkäpä laitteessa pyörii esiversio ensi vuoden puolella julkaistavasta alustapäivityksestä, joka tulee muun muassa N8:lle.

Lähde: Engadget

13 kommenttia

 1. Hmm juttua liikkuu että tuo olisi AT&T kustomoitu malli. Mielestäni puhelimen yleisilmekin huokuu feature-phone statusta, joka komppaisi ajatusta että tämä on jenkkimarkkinoiden yksinoikeusmalli.

  AT&T yksinoikeudesta puhuisi myös muutamat oudot sovellukset valikoista. Miksi tuolla on erikseen ”GPS” niminen ohjelma jos myös Nokian Kartat löytyy laitteesta? Suomessa ainakin laitteissa joissa ei ole GPS-paikanninta löytyy Kartat ohjelma, tai sitten se näkyy valinnaisena päivityksenä puhelimen päivitysvalikosta. Vodafonenkaan tuuppaama ohjelma se tuskin on, koska Vodafone yksinoikeusmalleja ei olla Nokialta tavattu varmaan kymmeneen vuoteen.

  1. Toisaalla on enemmän valokuvia X7:stä enkä kyllä itse ainakaan kuvista löytänyt miltään kohtaa operaattorilogoa, eli eiköhän tämä ole ihan normaali malli. Tietenkin voihan tästä tulla myös operaattorille kustomoitu versio normaaliversion lisäksi.

   > Miksi tuolla on erikseen “GPS” niminen ohjelma jos myös Nokian Kartat
   > löytyy laitteesta?

   Eiköhän se ole se sovellus, jolla pääsee mm. käsiksi maamerkeihin, aatelliittitietoihin jne ja voi valita käytetyt paikannusmenetelmät. Onhan moinen vanhemmissakin malleissa sovellusvalikossa. Vanhemmissa malleissa kyseisen kuvakkeen nimi on Sijainti. Voi se olla jotain muutakin, mutta tuoksi sitä veikkaisin. En nyt just muista millä nimellä tuo on N8:ssa.

   1. Hm tuo GPS-kuvake näkyy olevan videolla päävalikosa, eli enpä ole sitten ihan varma. No aika näyttää mistä on kyse 🙂

 2. On kyllä yksilöllinen muotoilu, kuten E7:ssa ja N8:ssa eikä yritä imitoida iPhonea kuten Samsungin luurit.

 3. Netissä on joitakin valokuvia, joissa X8 on pöydällä E7:n rinnalla. Puhelinten näytöt näyttää täsmälleen yhtä suurilta, mikä tarkottaisi että X7:ssä on tosiaan 4″ näyttö.

  Uutisesta:

  > 245 MB:tä RAM-muistia.

  Tässä oli varmaankin tarkoitus sanoa 256 MB, koska 245MB olisi aika outo muistikonfuiguraatio 🙂

 4. Onkohan 3.5″ vai 4″ näyttö? Näyttää aika isolta. Ja tässäkin mahtaa olla ClearBlack näyttö?

  1. Ohops, miksuh vastasikin jo tähän eli 4″ ja silloin siinä on todennäköisesti myös ClearBlack näyttö. Hyvältä vaikuttaa, mutta onhan tuo varmasti melko ”jööti” luuri kourassa.

 5. Eipähän ole ainakaan saman näköinen kuin kaikki muut. Mutta enpä kyllä silti ostaisi… 😀

 6. Hienoa, että Nokia uskaltaa muotoilla puhelimia, eikä kaikki ole samanlaisia patukoita!

 7. Täytyy kyllä sanoa, että muotoilu on kyllä piristävää vaihtelua. Tuommosta kyllä katselisi milellään omassaki kädessä. 😀

Kommentointi on suljettu!