Symbian-säätiö sulkee verkkosivustonsa

Virallinen Symbian.org-verkkosivusto sulkee ovensa 17. joulukuuta, kerrotaan Symbian-säätiöstä. Sivuston sulkeminen on osa noin kuukausi sitten ilmoitettua muutosta, jonka myötä alustan kehitysvastuu siirtyy Nokialle. Säätiö jatkaa eloaan, mutta huomattavasti pienemmässä mittakaavassa.

Sivuston sulkeminen vaikuttaa erityisesti Symbianin lähdekoodien jakeluun. Säätiöstä vakuutetaan, että muun muassa lähdekoodit ja dokumentaatiot tulevat olemaan jatkossakin saatavilla. Todennäköisesti niitä tullaan jakamaan pyynnöstä DVD:llä tai USB-tikulla. Muutos vaatii kuitenkin aikaa, eikä jakelua tulla aloittamaan ennen vuoden 2011 helmikuuta. Koodit kannattaneekin käydä nappaamassa talteen pikimmiten, jos kokee niille löytyvän käyttöä.

Verkkosivuston ohella myös Symbian-säätiön Twitter– ja Facebook-tilit ajetaan alas.

Lähteet: Engadget & Symbian Foundation