Windows Phone 7:n ohjelmistokaupassa jo 3000 sovellusta

Microsoftin uuden sukupolven mobiilialusta vetää hyvin kehittäjiä. Yhtiön julkaisemien lukujen mukaan kehittäjäohjelmaan on rekisteröitynyt marraskuun loppuun mennessä jo yli 15 000 kehittäjää. Luku on kasvanut 80 prosentilla syyskuusta.

Sovelluksia Windows Phone 7:n ohjelmistokaupassa on nyt noin 3000 kappaletta. Suuret yhtiöt ovat lähteneet tukemaan alustaa hyvin, sillä jo näin varhaisessa vaiheessa alustalle löytyy esimerkiksi viralliset versiot Twitter-, YouTube– ja Netflix-sovelluksista. Pelitarjonnasta huolehtivat muun muassa sellaiset nimikkeet kuten Need for Speed Undercover ja Halo Harvest.

Ensimmäiset Windows Phone 7 -puhelimet rantautuivat markkinoille Euroopassa lokakuun lopussa ja Amerikassa marraskuun alussa. Tässä valossa 3000 sovellusta voidaan pitää melkoisen hyvänä saavutuksena. Suomessa alustaan pohjautuvien laitteiden toimitusajat saattavat paikoitellen olla vielä useampia viikkoja. Ainakin Verkkokauppa.com myy LG Optimus 7-, HTC 7 Mozart-, HTC 7 Trophy– ja HTC HD7 -malleja.

Lähde: UnwiredView

2 kommenttia

  1. Jos luurien myyntiä voidaan kasvattaa ilmaisten ohjelmien tarjonnalla, niin ei ole pienintäkään epäilystä siitä, kuka pelin voittaa. Microsoft kun sattuu olemaan selainen firma, joka elää siitä, että valmistaa esim. Visual Studiota. Se on tuo Visual Studio sen verran laadukas peli, että ei tarvitse työkalujen kanssa tapella kun Windows luuriin ohjelmaa kehittää.

    Nokialle ei ole siis hyvää tiedossa, vaikka Qt:llä yrittääkin vastata Visual Studion haasteeseen. Mutta kun Qt on selainen tilkkutäkki, että ei ole koskaan valmis. Milloin kirjastot puuttuu luurin päästä kun kehittimen puolella ollaan menossa jo kaukana. Milloin Qt:n IDEstä tehdyt updeitit tuhoavat aiemmat asennukset. Eikä myytävässä luurissakaan ole ajankohtaisia kirjastoja verrattuna ohjelmistokehitysversioihin.

    Ja kuka kumma luurin käyttäjä lähtisi lataamaan langattoman operaattorin verkon kautta 12 megan Qt-kirjastoja luurinsa saadakseekseen joku höpö-ohjelman toimimaan luurissaan.

    1. Et ole lukenut Smart installerista? Ja Symbian^3 laitteet kaikki tulevat Qt kirjastot sisässä.

Kommentointi on suljettu!