Apple iPad rantautui tänään Suomeen

Amerikkalaisen Applen tammikuussa lanseeraama tablet-tietokone iPad on vihdoin rantautunut virallisesti Suomen markkinoille. Uutukaisen voi hankkia itselleen muun muassa Stockmannilta, Verkkokauppa.comista ja Humacista. Laitteen hinta pyörii Suomessa mallista riippuen 499 ja 799 euron välillä. Edullisimman 3G-yhteyksin varustetun iPadin saa itselleen 599 eurolla.

Apple iPad on iPhone-puhelimesta tuttuun iOS-alustaan pohjautuva laite. Tabletin kosketusnäyttö perustuu IPS-tekniikkaan, on kooltaan 9,7 tuumaa ja yltää 1024 x 768 pikselin tarkkuuteen. Suorituskyvystä vastaa yhtiön oma Apple A4 -piirisarja, josta löytyy laskentatehoa yhden gigahertsin verran.

Laitteen muita keskeisiä ominaisuuksia ovat WiFi, Bluetooth 2.1, kiihtyvyysanturi, A-GPS, kompassi, kaiutin, mikrofoni, 3,5 millimetrin kuulokeliitäntä ja 16, 32 tai 64 gigatavua flash-muistia. Kaikista mallivariaatioista on saatavilla myös 3G-yhteyksin varustetut versiot.

Apple päivitti hiljattain iPadin ohjelmiston versioon iOS 4.2. Se toi mukanaan muun muassa moniajon ja tuen AirPrint– ja AirPlay-tekniikoille.