LG:ltä Windows 7 -tabletti: E-Note H1000B

Korealainen LG on esitellyt markkinoille 10,1 tuuman (1366 x 768) kosketusnäytöllä varustetun tablet-tietokoneen, joka pyörittää Microsoftin Windows 7 -käyttöjärjestelmää. Se saapuu myyntiin ainakin yhtiön kotimaassa, jossa sen hinta liikkuu 850 dollarin tietämissä WiMAX-reitittimen kanssa.

Käyttöjärjestelmän sulavuuden E-Note H1000B:ssä varmistaa 1,6 gigahertsin Intel Atom Z530 -suoritin, jonka tukena on yhden gigatavun verran RAM-muistia. Tallennustilaa löytyy varsin vaatimattomat 16 gigatavua, joka on toteutettu SSD-levyllä. Tabletista löytyy lisäksi WiFi b/g/n, Bluetooth 3.0, SD-paikka ja kaksi USB 2.0 -liitäntää.

Windows 7 on saanut loppuvuoden aikana jalansijaa myös tablet-markkinoilla, vaikka sitä ei ole juurikaan optimoitu kosketuskäyttöön. Syy tähän lienee yrityskäyttäjissä, joille Android tai iOS ei tarjoa tarpeeksi monipuolisia ominaisuuksia ja tukea tutuille Windows-sovelluksille. LG:n lisäksi Windows 7 -pohjaisen tabletin esitteli hiljattain myös HP, jonka uutuus kantaa nimeä Slate 500.

Lähde: BGR