Samsungilta energiapihi NFC-siru sisäisellä muistilla

Korealainen Samsung uskoo Near Field Communications -tekniikan yleistyvän matkapuhelimissa tulevina vuosina hurjasti. Yhtiön Pohjoismaiden tekninen johtaja Andreas Norberg ennustaa tutkimuksiin perustuen, että viiden vuoden kuluttua joka neljännessä matkapuhelimessa on NFC-siru.

Tulevaisuutta ajatellen korealaisvalmistaja on esitellyt markkinoille uuden energiatehokkaan NFC-sirun, jonka se kehuu olevan ensimmäinen laatuaan. Sirussa tehonkulutusta on onnistuttu vähentämään jopa 20 prosenttia, jonka ansiosta NFC-toimintoja voidaan hyödyntää, vaikka puhelimen akku olisi vähissä. Mukana on lisäksi sisäänrakennettu flash-muisti, jonka myötä siruun on helppo lisätä uusia toiminnallisuuksia ohjelmistopäivityksillä.

Haluamme lisätä vauhtia ja tuoda uusia ratkaisuja ja tuotteita markkinoille. Näin ollen myös uusien teknisten ratkaisuiden ja innovaatioiden kehitys nopeutuu”, kertoi Andreas Norberg.

NFC on langattoman tiedonsiirron standardi. Matkapuhelimen NFC-siru mahdollistaa turvalliset kaksisuuntaiset interaktiot elektronisten laitteiden välillä. NFC-siruilla varustettua matkapuhelinta voidaan esimerkiksi käyttää maksuvälineenä tai avaimena ovien avaamiseksi.

Samsung odottaa uuden NFC-sirun massatuotannon käynnistyvän vuoden 2011 ensimmäisen neljänneksen aikana.