Dell Inspiron Duo yhdistää minikannettavan ja tabletin

Tietokonejätti Dell on esitellyt markkinoille innovatiivisen tietokoneen, joka yhdistää miniläppärin ja tabletin parhaat puolet. Laite perustuu Windows 7 -käyttöjärjestelmään, jonka päälle on rakennettu oma kosketuskäyttöliittymä tablet-toimintoja varten, jotta niiden hyödyntäminen olisi mahdollisimman helppoa.

Dell Inspiron Duon jouhevuudesta vastaavat 1,5 gigahertsin Intel Atom Dual Core N550 -suoritin ja kaksi gigatavua DDR3-muistia. Teknisiin ominaisuuksiin lukeutuvat lisäksi 320 gigatavun kovalevy, Bluetooth 3.0, WiFi b/g/n, 1,3 megapikselin web-kamera ja 10,1 tuuman kapasitiivinen kosketusnäyttö, joka yltää 1366 x 768 pikselin tarkkuuteen. Mukana on lisäksi sisäänrakennettu SIM-korttipaikka ja kaksi USB 2.0 -liitäntää.

Kokoa Dellin uutuudella on 285 x 194,5 x 28,7 millimetriä ja se painaa 1,54 kiloa. Yhtiö lupaa laitteelle toiminta-aikaa noin neljän tunnin verran.

Hinnaltaan Dell Inspiron Duo ei ole täysin mahdoton, sillä Amerikassa se maksaa 549,99 dollaria. Sen toimituksien pitäisi käynnistyä 15. joulukuuta.

Lähde: Engadget

2 kommenttia

  1. Mainio idea. Luulenpa, että tuollanen ratkasu tablettikoneissa tulee yleistymään. Ainut miinuspuoli saattaa olla lisääntynyt paino verrattuna ihan pelkkään tablettiin. Mutta toisaalta kosketusnäytön virtuaalinäppis ei pärjää fyysiselle näppikselle.

    1. Paino ja paksuus ovat selkeästi heikkoja puolia, koska ”thin’n light” läppärit pesevät tuon molemmissa ja lisäksi tehoissa sekä akkukestossakin. Ja onhan noita kosketusnäytöllä varustettuja läppärietä ollut jo vuosikausia, vaikka näyttö onkin eri tavalla kierretty siihen näppäiksen päälle.

      Toki jos ratkaisu lyö läpi niin kyllähän tuollaisista ongelmista päästäneen eroon muutamassa laitesukupolvessa.

Kommentointi on suljettu!