Video: konsepti MeeGon integroimisesta auton tietojärjestelmään

Qt-kehitysympäristöön keskittyvä amerikkalainen Integrated Computer Solutions (ICS) esitteli marraskuun puolen välin tienoilla Irlannin pääkaupungissa pidetyssä MeeGo-konferenssissa kiinnostavan konseptin, jossa demottiin alustan integroimista osaksi auton tietojärjestelmää. Yhtiö kehuu kehittäneensä demon reilussa parissa viikossa, joten osaavissa käsissä Qt:lla saadaan aikaan paljon lyhyessä ajassa.

ICS:n käyttöympäristön alla pyörii MeeGo IVI 1.1 -alusta (In-vehicle Infotainment), joka on suunnattu käytettäväksi autojen tietojärjestelmissä. MeeGo IVI 1.1 ei varsinaisesti vielä sisällä käyttöliittymää, joten kyseessä on täysin nollasta rakennettu sovellus.

Amerikkalaisyhtiön konsepti sisältää esimerkin auton mittaristosta. Se on kytketty avoimeen Mega Square -ruiskutussysteemiin, johon on liitetty moottorisimulaattori. Niiden yhdistelmä mahdollistaa mittariston testaamisen aitoa ympäristöä mukaillen. Demo sisältää myös radionhallintapaneelin ja yksinkertaiset siirtymäanimaatiot.

ICS:n arvioiden mukaan menee vielä tovi, ennen kuin vastaavanlaisia systeemejä nähdään markkinoilla.

2 kommenttia

  1. No kyllä nuo ui-efektit tulee jotenkin saada raavittua kanvaasille, että ei se nyt niin helppoa ole.

    Mutta nyt näyttäisi siltä, että entiset hötömölö ja javascript heput ja alkavat saada siitä sitä asemaa luurien kehitysympäristössä, että graafisella silmällä tullaan tuleviakin userinterfaceja myymään.

    Meidän socketti miesten (ja naisten) onkin helpompi taas entisestään jättäytyä taustallle ja jättää ui–sotkemiset niinden kontoille, joilla todella on sitä graafista silmää.

    1. Itseasiassa Qt:lla on helppo tehdä käyttöliittymäefektejä kuten noita mitä videolla nähtiin. Se onnistuu sekä C++:lla, että QML:lla. Kuten videossakin sanotaan :

      ”states and transitions are built in the language”

Kommentointi on suljettu!