Android 2.3 yhtenäistää käyttöliittymää, parantaa virranhallintaa ja sisältää NFC-tuen

Kauan huhuttu Android 2.3 -mobiilialusta on vihdoin virallistettu. Se sisältää huomattavia uudistuksia sekä kehittäjien että loppukäyttäjien näkökulmasta.

Käyttöliittymää on uudessa versiossa pyritty yhtenäistämään, jonka johdosta pieniä muutoksia ympäri alustaa on havaittavissa. Uuden käyttöympäristön kehutaan olevan aikaisempaa nopeampi, säästeliäämpi virran suhteen sekä helpommin opittavissa. Yleisesti ottaen muutoksilla on haettu parempaa käytettävyyttä, sillä mitään kovinkaan merkittäviä visuaalisia muutoksia ei ole tarjolla.

Android 2.3 tuo mukanaan uudistetun virtuaalinäppäimistön. Kirjaimet ovat saaneet uuden muodon ja näppäimistön tarkkuutta on kohennettu. Sen lisäksi uudet työkalut helpottavat tekstin kopioimista ja liittämistä. Nyt valittua aluetta voidaan helposti säätää, joten oikean tekstinpätkän kopioiminen on vaivattomampaa.

Jatkossa alusta ottaa aikaisempaa aktiivisemman roolin virranhallinnassa, jotta esimerkiksi turhaa puhelinta hereillä pitävät sovellukset saadaan suljettua. Mukana on lisäksi entistä yksityiskohtaisempi hallintapaneeli, josta voi selvittää, mitkä komponentit ja sovellukset kuluttavat eniten virtaa.

Muita uudistuksia ovat tuki SIP Internet-puheluille ja NFC-tekniikalle sekä verkkoselaimen latausmanageri. Kamerasovellus osaa jatkossa hyödyntää myös puhelinten etupuolen kameraa.

Sovelluskehittäjille päivänsana Android 2.3:ssa on pelaaminen. Uudessa alustassa on erityisesti keskitytty pelinkehittäjien tarpeisiin. Mukana on suorituskykyparannuksia ja tuki uudenlaisille sensoreille kuten gyroskoopille. Lisää kehittäjille tarkoitetuista uudistuksista löytyy tietoa täältä.

Android 2.3 -päivityksen jakelu Nexus One -käyttäjille on jo aloitettu.

5 kommenttia

  1. Taisi tulla viimeinen niitti Nokian puhelinten käyttäjänä. Tämä puhelin kyllä sujahtaa taskuun heti kun saataville tulee.

  2. NEXUS S! mitä köhän tämä tulee suomessa maksamaan??

  3. Android Gingerbread 2.3 -päivitys saattaa tulla myös vanhemmille malleille, ja toisaalta Nexus S:n tekniikan kerrotaan olevan pitkälti sama kuin esim. Samsung Galaxy S:ssä.

    Eli kannattaa miettiä, onko Nexus S:n hankkiminen yksiselitteinen juttu, onhan sekin Samsungin valmistama ja osittain suunnittelemakin.

Kommentointi on suljettu!