Samsungin ja Googlen yhteistyön hedelmä: Nexus S

Uuden Android 2.3 -alustaversion nähtyään päivänvalonsa esiteltiin markkinoille samalla uusi ”Google-puhelin”, jonka valmistajana toimii korealainen Samsung. Se perustuu odotetusti uuteen Android 2.3 -alustaan, tukee NFC-tekniikkaa ja sisältää tehokkaan yhden gigahertsin Hummingbird-suorittimen.

Rakenteeltaan ja muodoiltaan Nexus S jatkaa Samsungille tyypillisellä linjalla. Uutuudessa on nähtävissä selviä yhteyksiä suosittuun Galaxy S -malliin, vaikka muodot Nexus S:ssä ovatkin hieman sulavampia.

Samsung ja Google ovat työskennelleet yhdessä tuodakseen asiakkaille parhaan Android-kokemuksen. Päämääränä Googlen kanssa työskentelyssä on ollut kehittää Android-alustaa eteenpäin ja luoda älypuhelin mahtavilla ominaisuuksilla ja hämmästyttävällä käyttökokemuksella. On erittäin hienoa nähdä, että yhteistyö tuottaa jälleen mahtavaa tulosta”, kommentoi julkistusta Samsungin mobiilibisneksestä vastaava JK Shin.

Nexus S:n keskeisimpiä ominaisuuksia jo mainittujen lisäksi ovat HSPA, WiFi b/g/n, Bluetooth 2.1, A-GPS, viiden megapikselin kamera, 720p-videokuvaus, 3,5 millimetrin kuulokeliitäntä, 16 gigatavun sisäinen tallennustila ja kolmiakselinen gyroskooppi. Kosketusnäyttö on neljä tuumaa, yltää 480 x 800 pikselin tarkkuuteen ja luottaa Super AMOLED -tekniikkaan.

Kokoa puhelimella on 123,9 x 63 x 10,88 millimetriä ja se painaa 129 grammaa.

Puhelin saapuu myyntiin Yhdysvalloissa Best Buyn kautta 16. joulukuuta. Iso-Britanniassa uutuuteen päästään käsiksi Carphone Warehousen kautta 20. joulukuuta. Puhelimen rantautumisesta Suomeen ei ole vielä minkäänlaista tietoa.

7 kommenttia

 1. Jep. Ei näytä tuovan juurikaan muuta uutta kuin Android 2.3. BT:kin näyttää olevan huonompi.

 2. Odotin jotakin mullistavaa, kuten dual-core prossua ym… Asia on juuri niinkuin Eero sanoin…

 3. Jos kaikki toimii tuolla Hummingbirdillä niinkuin pitääkin, niin miksi pitäisi saada enemmän vääntöä? …söisi vain akkua.

  Ja mun mielestä suurin ero tuossa puhelimessä Galaxy S:ään on juurikin tuo, että siinä on alkuperäinen käyttöjärjestelmä, eikä mikään touchwiz hässäkkä.

  1. Ota TouchWiz pois jos häiritsee, niin minäkin tein 🙂 (jep, ja itseä se tosiaan häiritsee, mokoma roska).

   Mutta minun mielestäni tämä on erittäin mukavaa, että Nexus S ~ Galaxy S, koska se tietää sitä, että 2.3 kääntyy SGS:lle helposti 🙂

 4. No hyvä ettei ollutkaan tuota ”ihmeellisempi” malli. Ei tarvi yhtään harmitella Galaxy S:n omistajana. Mulla ainakin on TouchWiz toiminut hyvin ja hidastelematta, eli mua se ei ainakaan haittaa vaikkei Galaxyssä paljasta Androidia olekkaan. Päivitys tulee jos on tullakseen. Nykyisellä 2.2:kin pärjää vallan mainiosti.

Kommentointi on suljettu!