SRS WideSurround tuo paremman äänentoiston mobiililaitteisiin

Musiikki- ja video-ominaisuuksien kehittyessä vaaditaan matkapuhelimilta myös entistäkin laadukkaampaa äänentoistoa. Tätä kehitystä tukemaan amerikkalainen SRS Labs on esitellyt SRS WideSurround -teknologian, joka tuo yhtiön mukaan matkapuhelimiin vihdoin kunnollisen surround- eli tilaäänen.

Nykyaikaiset älypuhelimet omaavat pääsyn massiiviseen määrään musiikkia, elokuvia ja TV-ohjelmia, mutta ikävä kyllä lähes kaikki niistä kärsivät heikosta äänestä, joka johtuu pienistä ja lähekkäin asetetuista kaiuttimista. Korjataksemme tämän heikkouden olemme kehittäneet SRS WideSurroundin, joka ylittää haasteen ja tuo tehokkaasti houkuttelevan ja dynaamisen äänikokemuksen matkapuhelinten sisäisiä stereokaiuttimia hyödyntäen”, kommentoi yhtiöstä Allen H. Gharapetian (Vice President of Marketing for SRS Labs).

Teknologian hehkutetaan pitävän matkapuhelimen äänentoiston hyvällä tasolla, vaikka laite makaisi pöydällä tai olisi kädessä. Teknologian myötä käyttäjä kokee äänen tulevan ympäriltä eikä vain laitteen yhdestä kohdasta. Samalla ääniala on merkittävästi laajempi, jonka ansiosta korkeat ja matalat kohdat kuuluvat aikaisempaa paremmin.

SRS WideSurround -teknologia löytyy jo Amerikassa myytävästä Samsung Continuum -puhelimesta. Lisää tuettuja laitteita on luvassa tulevaisuudessa.

Lähde: UnwiredView