Skype saapui Nokian Symbian^3-puhelimiin

Ilmaiset Internet-puhelut mahdollistava Skype on vihdoin yhteensopiva uuden sukupolven Symbian-puhelinten kanssa. Yhtiö kertoo blogissaan, että tuoreen päivityksen myötä Skype tukee Symbian^3-laitteita, kuten N8-, C7– ja E7-kosketusnäyttöluureja.

Päivitys sisältää myös tuen yhtiön kehittämälle SILK-tekniikalle. Kyseessä on audiokoodekki, joka parantaa puheluiden äänenlaatua. Sen kehutaan takaavan laadukkaan puheäänen, vaikka käytössä ei olisi nopein mahdollinen datayhteys.

Uusi versio keskittyy lisäksi viilaamaan sovelluksen käyttöliittymää. Uudistuksien myötä kontaktien, profiilikuvien ja tilaviestien lisääminen on helpompaa. Samalla navigointia on yksinkertaistettu ja käyttöliittymä on sovitettu toimimaan paremmin suurella kosketusnäytöllä varustetuissa puhelimissa.

Skypen voi ladata suoraan puhelimella osoitteesta skype.com/m.

Lähde: Skype

4 kommenttia

 1. Myös YouTube sovellus pävittyi.. mutta on silti edelleen pahasti iOS/Androidia jäljessä.

  Sovelluksen voi ladata sivulta m.google.com -löytyy listasta kun on asettanut maaksi vaikka eim Yhdysvallat.

 2. Sympparikin voisi hypätä aikaan jolloin erillisiä Skype ohjelmia ei tarvittaisi, vaan osoitekirjassa näkyisi että onko yhteystietosi linjoilla Skypessä vai ei. Enpä vain usko että Symppari tukee juuri mitään muutoksia perinteiseen osoitekirjaan? Arvailen näin koska Nokia joutuu Ovi Contactsinkin julkaisemaan erillisenä ohjelmana.

  Mielläni näkisin ”standalone app” ohjelmistojen perinteen olevan jo ohi. Kaiken pitää integroitua puhelimen muihin toimintoihin. Miksi on vielä jotenkin erityistä että haluamme soitella myös pakettidatayhteyttämme käyttäen?

  Tarkkailkaa Noksun tulevaa MeeGoa juuri tässä suhteessa, siinä tulee olemaan odottamattomatkin jutut integroituna puhelinkirjaan.

  1. > Enpä vain usko että Symppari tukee juuri mitään muutoksia perinteiseen
   > osoitekirjaan?

   No uskot tai etm Symbianille on kuitenkin jo pidemmän aikaa kehitetty frameworkkia, joka mahdollistaa eri sosiaalisten palveluiden integroitumisen osoitekirjaan jne. Alunperin tuo Social Mobile Framework oli tarkotus tulla Symbian ^4:n, nyt se tulee aikanaan päivityksenä Symbianiin. Lisåksi Qt:n mobiililaajennus, Qt Mobility, tukee jo useita osoitekirjoja, jotka voi olla sekä paikallisia puhelimessa, että etäkäytetäviä verkon yli. Ja siis Qt Mobility tukee tuota jo myös Symbianissa.

   > Arvailen näin koska Nokia joutuu Ovi Contactsinkin julkaisemaan erillisenä
   > ohjelmana.

   No arvailusi ei kuitenkaan osunut oikeaan.

   1. Lisäksi en oikeen ymmärrä miksi sä teet tuosta erillisestä sovelluksesta ongelman ja nostat Symbianin esille. Siis koska esim Skype tarjoaa erillistä Skype-sovellusta myös Androidille ja iPhonelle.

    Ja en minä ainakaan koe, että tausta-ajossa pyörivän erillisen Skype-sovelluksen tuominen etualalle olisi jotenkin vaivalloisempaa kuin puhelimen osoitekirjan avaaminen. Toki Skypen integroituminen puhelinkirjaan olisi ihan mukavaa.

Kommentointi on suljettu!