Android-puhelimia aktivoidaan päivässä 300 000 kappaletta

Matkapuhelinvalmistajien laaja tuki Androidille on siivittänyt alustan jälleen uuteen ennätykseen. Androidin kehitystä vetävä Andy Rubin kertoo, että järjestelmään perustuvia puhelimia aktivoidaan päivittäin jo huimat 300 000 kappaletta. Elokuussa vastaava luku huiteli 200 000 aktivoinnin tietämillä.

Luvusta entistäkin merkityksellisemmän tekee se, kun katsotaan mitä Nokia sanoi Symbian-puhelinten myynnistä syksyllä. Suomalaisvalmistaja kertoi tuolloin, että Symbian-puhelimia myydään päivittäin 260 000 kappaletta. Todennäköisesti Symbianin vauhti on myös kiihtynyt joulun alla, mutta yleinen kasvu huomioiden on vaikea uskoa sen pysyvän enää kauaa Androidin edellä.

Nokian suosima Symbian on pitänyt ykköspaikkaa älypuhelimissa jo useita vuosia. Android on kuitenkin onnistunut houkuttelemaan valmistajat ilmiömäisen hyvin alustan ympärille, samalla kun Symbian-puhelimia tuottaa lähinnä Nokia. Viime aikoina Symbianin hyödyntäjät ovat vähentyneet entisestään, sillä Sony Ericsson ja Samsung luopuivat alustasta.

Lähteet: Engadget & Tietoviikko

5 kommenttia

 1. Se on markkinatalouden laki, että parempi tuote syrjäyttää huonomman. Hienoa, kun Google on onnistunut näinkin hyvin ja nopeassa aikataulussa valtaamaan mobiilimarkkinoita. Kauan Symbian olikin ykkösenä, mutta sitä ei tule ikävä.

 2. Otsikko varsin harhaanjohtava
  Andy Rubin sanoi 300 000 Android laitetta ei tarkoita vain puhelimia vaan siinä ovat mukana kaikki laitteet joissa android käyttöjärjestelmä. Puhelimet,tabletit,kannettavat ja sulautetut.
  Samoin apple puhuu aina iOS laitteista tämä kattaa puhelimet padit ja musiikki soittimet.

 3. Toisella palstalla joku kommentoi että tuo luku sisältää myös kaikki asennetut päivitykset. Osaisiko joku kumota tai vahvistaa tätä tietoa?

 4. Symbian on siitä mukava alusta, että se tarjoaa socketin käytettäväksi esim. LANnissa tapahtuvaan tiedonsiirtoon. Ei tarvitse käyttää mitään QtMobilityjä kun tehdään puhdasta datan siirtoa LANnissa esim. tietokoneen ja Nokia luurin välillä.

  Ja kun opdasta imaisee sertin ja keyn luurin IMEI-koodilla, niin eipä tarvitse paljoa rasittaa itseänsä Symbian Signed asioiden kanssa. Toki tässä puhun pienestä yrityksestä ja sen tarpeista, esim. kun tulee allekirjoittaa ohjelmistoja pienen yrityksen tasolla oleviin tarpeisiin.

 5. @Jarmo: Esimerkiksi Apple on väittänyt Googlen ilmoittaman luvun sisältävän päivitykset, mutta Google on tiukasti kieltänyt tämän. Googlen omien sanojen mukaan luku sisältää vain uudet laitteet eikä ollenkaan päivityksiä. Itse uskon Googlen ilmoituksen pitävän paikkansa, sillä Androidia käyttävien laitteiden määrä on noussut huikeaa tahtia.

Kommentointi on suljettu!