Huawei esitteli kaksi Android 2.2 -puhelinta: IDEOS X5 ja IDEOS X6

Huawei IDEOS X6

Hiljattain Suomenkin matkapuhelinmarkkinoille U8800-mallillaan saapunut kiinalainen Huawei on esitellyt markkinoille kaksi uutta älypuhelinta, jotka perustuvat Android 2.2 -käyttöjärjestelmään. Puhelimet tunnetaan mallimerkinnöillä IDEOS X5 ja IDEOS X6. Puhelinten tarkka saatavuus ja hinta ovat vielä pimennossa, mutta ainakin Elisa on todennut olevansa kiinnostunut tuomaan Huawein uutuudet myös Suomeen.

Kuten arvata saattaa, niin IDEOS X6 on kaksikosta paremmin varusteltu. Sen muotoilun perustana on kulmikas rakenne, jota täydentävät 4,1 tuuman WVGA-kosketusnäyttö ja takaa löytyvä kamera, joka yltää HD-tason videokuvaukseen. Laitteen muita ominaisuuksia ovat HSPA, WiFi b/g/n, A-GPS, HDMI-ulostulo, Dolby Mobile Surround Sound -tuki ja yhden gigahertsin suoritin.

Huawei IDEOS X5 on kompaktimpi älypuhelin, jonka käyttöliittymää ohjaillaan 3,8 tuuman kosketusnäytön välityksellä. Sen ominaisuuksiin lukeutuvat HSDPA, HSUPA, WiFi b/g/n, A-GPS, viiden megapikselin kamera ja LED-salama.

Kiinalaisvalmistajan uutukaiset tulevat todennäköisesti olemaan hinnaltaan erittäin kilpailukykyisiä. Hinta onkin eräs merkittävimmistä Huawein valttikorteista markkinoilla asiakkaista kilpailtaessa.

Lähteet: GSMArena, Android Australia & Tietokone

9 kommenttia

 1. Kiinalaiseen tapaan kuuluu ominaisuuksien liioittelu joka pitää huomioida uutisoinnissa. Onko kukaa varmistanut, että ominaisuudet löytyvät? Tuskin… kirjoitetaan vain kiinalaisten ilmoittamia arvoja.

  Esimerkkinä mainittakoon suuren huomion saanut erään operaattorin markkinoima ZTE Blade jota markkinoitiin kuluttajille HSUPAN sisältävänä puhelimena ja viiden megapikselin kameran omaavana.

  Nyt puhelimen käyttäjät ovat huomanneet, että puhelimesta puuttuu HSUPA ja kamera on (tämä vielä epävarmaa) 3.2 megapikselin joka on ohjelmallisesti nostettu 5 megapikseliin.

  HSUPA oli monen hankinnan tehneen kriteerinä. Operaattori on ilmoittanut korjanneensa mainonnastaan tuon virheen. Näin meitä kuluttajia vedätetään.

 2. Eikö kiinalaiset ois voinu keksiä jonkin muun mallimerkinnän noille ku X5 ja X6. S-Ericsson ja Nokia kun käyttävät jo kyseistä konsonanttia eräissä malleissaan. 😀 Toisaalta kukapa tuota kieltää, mutta olisihan se hieman omaperäisempää keksiä jokin muu…

 3. Hieno muotoilu molemmissa. Tulevia myyntimenestyksiä minusta molemmat.
  Älypuhelimet kokee melkoisen hinnanlaskun ensivuonna lisääntyvän tarjonnan/kilpailun ansiosta. Kuluttaja kiittää.

 4. ”HSUPA oli monen hankinnan tehneen kriteerinä. Operaattori on ilmoittanut korjanneensa mainonnastaan tuon virheen. Näin meitä kuluttajia vedätetään.”

  No tuskin nyt kovin monen. Halpa dataliittymähän tässä oli houkuttimena. Ja paljastui, että puhelinkin oli ihan kelpo perusandroid -härpäke.

 5. Turha väittää että Huaweita voi verrata tavallisiin kiinan halpismerkkeihin . Kyseessä on kuitenkin globaali yritys jolla on vuosikymmenten kokemus alalta sekä tutkimuksen että valmistuksen puolella, sekä länsimaista omaksuttu brändinhallinta ja markkinointi. Laitteet on todennäköisesti erittäin laadukkaita.

 6. ”Erittäin laadukkaita” on ehkä hieman yläkanttiin ja yltiöpositiivisesti veistelty, mutta ok perus-Android-puhelin ZTE Blade on. Ja itselleni sain 5 mpix kameralla varustetun yksilön Saunalahdelta, eli tuon osalta kaikki hyvin. Hintakin todella edullinen, ilman liki ilmaista mobiilinettiäkin. Toki bugeja yms. löytyy, mutta niin niitä löytyy paremmistakin puhelimista (nimim. iPhone 4).

 7. IDEOS X6 näyttää tosi hyvältä! Onneksi Huawei on panostanut myös muotoiluun… tärkeä asia ainakin mulle. odotan mielenkiinnolla! t. osakkeenomistaja

 8. Elisa myy jo tuota Ideos X5:ta nimellä Huawei U8800… Eroa on esim takakansi ja sisäinen muisti, joka U8800:ssa on 4gt ja X5:ssa 2gt … Näin sitä kuluttajaa vedätetään!

 9. huavei x5,dessa on tosi hyva prossu , 1Ghz , ja flash 10.1 , mitaan tammosta et loyda muista taman hintaluokan luureista .jos et osaa kaytaa kannyn ominaisuksia , osta walkie-talkie ! Jore

Kommentointi on suljettu!