Ensimmäinen Dual-Core-puhelin on täällä: LG Optimus 2X

Korealainen LG on julkaissut markkinoille ensimmäisen tuplaydinsuorittimella paketoidun älypuhelimen, joka perustuu Android 2.2 -alustaan. Optimus 2X saapuu ensi kuussa myyntiin Koreassa, jonka jälkeen uutuus rantautuu myös Eurooppaan. Valmistaja lupaa jo tässä vaiheessa päivittävänsä puhelimen tulevaisuudessa Android 2.3 -versioon.

Puhelimessa pyörii siruvalmistaja NVIDIA:n Tegra 2 -piirisarja, jonka prosessori hyrrää yhden gigahertsin kellotaajuudella. Sen ansiosta moniajo, verkkoselaaminen ja sovellusten käynnistäminen hoituu ilman viiveitä, kehuu LG. Kovasta suorituskyvystään huolimatta piirisarjan virransäästöominaisuuksien kerrotaan olevan hyvää tasoa.

LG Optimus 2X:n erikoisominaisuuksiin voidaan lukea myös kahdeksan megapikselin kamera, joka yltää 1080p-tason videokuvaukseen. Puhelin kykenee luonnollisesti myös toistamaan täyden teräväpiirtotason videoita ongelmitta.

Uutukaisen muita ominaisuuksia ovat neljän tuuman WVGA-kosketusnäyttö, kahdeksan gigatavun sisäinen tallennustila, microSD-muistikorttipaikka ja HDMI-ulostulo.

Lähde: Android and Me

6 kommenttia

  1. Hmm noin luihuun pakettiin tuskin mahtuu kovin kummoista kameraoptiikkaa ja laitteen muistiominaisuudet tulevat nopeasti vastaan jos tehokäyttää kameraa. Tässä nähdään taas että ensimmäiset hoippuilijat tuskin saavat mitään kovin käyttökelpoista aikaan.

  2. lg on ottanut pitkän loikan eteenpäin… niin muotoilussa kuin ominaisuuksissa. t. osakkeenomistaja

    1. Osakkeenomistajalle vaan että ison askeleempa on ottanut kun ihan iPhone 4 näytää. Samanlainen kaiutinosa alhaalla ja reunat myös samanlaiset. oikee naurattaa tämmöset :D. Muuta samaa mieltä ominaisuuksien kanssa. On kyllä menty eteenpäin ja hyvään suuntaan.

  3. No siis tuo muotoiluhan on täys copy-paste (kuten käyttiskin suurelta osalta) iPhone 4:sta.

  4. LG:n muotoilu on ennenkin ollut kunnossa, esim Crystal ja New Chocolate. Tämä on tylsän näköinen…

Kommentointi on suljettu!