Maailman johtavan matkaviestinvalmistaja Nokian älypuhelinten vahvuuksiin eivät ole kuuluneet markkinoiden tehokkaimmat suorittimet. Yhtiön uusin älypuhelinsukupolvi, jota edustavat N8, C7, C6-01 ja ensi vuoden alussa saapuva E7, saavat tehonsa 680 megahertsin suorittimesta. Samaan aikaan kilpailijoiden huippumallit ovat jo pitkään hyrränneet yhden gigahertsin prosessoreilla.
Tulevana vuonna valmistaja aikoo kiriä eroa kiinni julkaisemalla toisen ja kolmannen neljänneksen aikana puhelimia yhden gigahertsin suorittimella. On kuitenkin todennäköistä, että samalla kilpailijat tuovat kauppoihin jo ensimmäisiä Dual-Core-puhelimiaan, joita Nokialta nähdään yhtiön antamien tietojen mukaan aikaisintaan vuoden 2011 lopulla. Pahimmassa tapauksessa suomalaisvalmistajan Dual-Core-puhelin venähtää vuoden 2012 puolelle.
Alkutalven aikana verkossa on liikkunut useita huhuja muun muassa Samsungin Dual-Core-puhelimista. Samsungin huhutaan valmistelevan seuraajaa Galaxy S -puhelimelleen, jonka merkittävimpiin parannuksiin kuuluisi uuden sukupolven prosessori.
Lähde: ComputerWorld
Tässä taas näkyy kuinka pahasti Nokia on jäljessä. LG esitteli hetki sitten ensimmäisen tuplaydinpuhelimen. Toisaalta Symbian ei tarvitse niin paljoa tehoa kuin Android, joka pyörittää ohjelmia virtuaalikoneessa. Hieman oudolta kun se kuulostaakin, niin tuplaydin vähentää virrankulutusta yksiytimiseen verrattuna.
vie aikansa ennenkuin uusi tj saa hommat pelaamaan… onneksi yxi änkyrä sai loparit syksyllä ja se jos mikä on tulevaisuudessa nokialle suuri voitto. nyt on nokialla taas mahdollisuus panostaa asioihin, jotka ovat asiakkaalle tärkeitä eli; käytettävyyden parantamiseen, tehokkaampiin suorittimiin ja tietysti myös nokian kompastuskiveen… muotoiluun, toivottavasti!
t. osakkeenomistaja
ja suomalaisiin työntekijöihin….
eiku…
Mutta eihän se pelkkä kellotaajuus kaikkea kerro.
Eikös alkuperäisessä uutisessa mainittu juuri tuplaydin Symbian puhelin? Meego voi yllättää aikasemminkin tuplaytimellä.
Ei kannattaa tehoja mitatessa unohtaa GPU:ta ja sen tehokkuutta.
Symbianin kohdalla ei ole vain päässyt käymään niin, että kannen alle laitetaan alati nopeampia prosessoreita, vaikka softa pysyy samana. Androidille tätä tehdään jatkuvasti. Sellaisenaan Android on suhteellisen raskas ja akkua vievä käyttis, mutta onko tämä siis perustelu nopeimmille prossuille? LG:n puhelimestakaan ei pidä hämääntyä, ei sekään kykene prosessorinsa takia mihinkään, mihin joku aikaisempi Android puhelin ei pystyisi. Kamera on varmaan parempi, mutta ei niin hyvä kuin mitä luvataan.
Nokia N900 sisälsi Nokian historian nopeimman prosessorin ja heti käyttis sen ympärillä vastasi sen kykyä ja osasi hyödyntää sen. Antakaa konkari näyttää miten kilpailla näissä prossusodissakin, älkää vain odottako taidonnäytteen tulevan Symppari puhelimissa.
Miten Nokia on kokoajan kaikessa noin pahasti jäljessä?!
Joo, kameroissa ja GPS:ssä Nokia on vain muutaman vuoden edellä. Samoin kuin näyttötekniikassa (ClearBlack) on ollut edellä koko ajan.
Noiden viimeisimpien vuotojenhan mukaan N9:ssä olisi STE U8500 SOC, ja tuo voisi olla aika realistinen koska yhteistyö julkistettiin jo keväällä. Myös STE:n videolla mainittiin Nokialta olevan tulossa tätä hyödyntävä laite 2011 keväällä. Toisaalta Nokian kehitysprosessi on niin hidas, että luultavasti mennään vielä edellisen generaation prossuilla/gpuilla, tai sitten N9:n julkistus menee loppuvuoteen.
Oletteko koskaan ajatelleet, että nokia kilpailijoilla on pakko olla tehokkaammat prosessorit, jotta puhelimet pystyvät ylipäätään pyörittämään käyttistä. Nokian puhelimet eivät tarvitse mitään GHz prosua sympparin pyörittämiseen.