Google: mobiilihaut kasvoivat 130 prosenttia vuositasolla

Verkkohakuja tehdään entistäkin enemmän matkapuhelimilla, kertoo hakukonejätti Google. Yhtiön sisäinen data paljastaa, että heinä-syyskuussa hakuja tehtiin mobiililaitteilla 130 prosenttia viime vuoden vastaavaa ajankohtaa enemmän. Lisäksi Mobile Marketing Association -tutkimuksesta selviää, että peräti 59 prosenttia jouluostoksia tekevistä käyttää jollain muotoa matkapuhelinta helpottaakseen shoppailua.

Joulukuun alussa Googlen Suomen maajohtaja Anni Ronkainen kertoi mobiilihakujen nousevan Suomessakin yli 100 prosentin vauhtia. Kokonaishauista ne kattavat Pohjolassa kuitenkin vasta 3-4 prosenttia, kun USA:ssa ja Iso-Britanniassa liikutaan kymmenen prosentin tuntumassa.

Miten MobiiliBlogin lukijat käyttävät matkapuhelintaan verkkohakuihin? Kuinka usein hakuja kännykällä tulee tehtyä ja missä tarkoituksessa?

Lähteet: BGR & Tietokone

2 kommenttia

  1. Onkohan Google Marketin haut mukana tassa luvussa?

  2. Paljon enemmän tulee tehtyä. Ainakin omalla Applella menen yleensä jollekin verkkosivulle haun kautta elikkä niitä tuleea aika paljon. Satoja päivässä.

Kommentointi on suljettu!