Googlen äänihaku oppii käyttäjän puhetyylin

Äänihakupalvelu Voice Search ottaa merkittävän askeleen eteenpäin, kun Google esitteli siitä vastikään uuden version Android-mobiilialustalle. Päivitys tuo mukanaan yhden keskeisen parannuksen, joka on personoitu äänentunnistus. Sen myötä sovellus oppii käyttäjän puhetyylin ja kykenee näin ohjelmistojätin mukaan tarjoamaan tarkempia hakutuloksia.

Uusi tunnistustoiminto voidaan kytkeä päälle ja pois sovelluksen asetusvalikosta. Ominaisuuden ollessa päällä käyttäjän haut nauhoitetaan ja niitä käytetään paremman äänimallin rakentamiseen. Näin palvelun käyttökokemus kohenee, kun Voice Search pystyy tuottamaan käyttäjälle tarkempia hakutuloksia. Päivitys sisältää lisäksi nopeusparannuksia, jotka ilmenevät erityisesti 3G- ja EDGE-yhteyksiä käytettäessä.

Uuteen ominaisuuteen päästään käsiksi alussa vain Yhdysvalloissa ja Iso-Britanniassa. Sen toiminta vaatii käyttäjältä puhelimen, jossa pyörii vähintään Android 2.2 -versio. Googlen tavoitteena on laajentaa äänentunnistus hiljalleen myös muihin maihin.

Lähde: Google Mobile Blog

1 kommentti

  1. Siitä vaan ilmaiseksi jakamaan omaa yksilöllistä tunnistettaan. Alkavat mikrofonimiehetkin nurkissa hiipimään.

Kommentointi on suljettu!