Nokia hyppäämässä Windows Phone 7 -kelkkaan?

Maailman johtava matkapuhelinvalmistaja Nokia on toistuvasti vakuutellut sitoutumistaan Symbian-alustaan, joka aiotaan virallisen lausunnon mukaan pitää yhtiön pääjärjestelmänä älypuhelimissa. Rinnalla nähdään MeeGo, mutta sen osuus mallistossa jäänee minimaaliseksi ainakin vielä ensi vuonna. Niinpä taustalla on jo pidempään kuiskittu yhtiön mahdollisuudesta ottaa käyttöön kolmas älypuhelinalusta kuten Android tai Windows Phone 7.

Uutta pontta huhut saavat alleen kun mobiiliasiantuntia Eldar Murtazin väittää Nokian ja Microsoftin käyvän suljettujen ovien takana keskusteluja laajemmasta yhteistyöstä. Yhtiöt työskentelevät jo nyt yhdessä, jonka tuloksena Microsoftin sovelluksia on nähty suomalaisvalmistajan puhelimissa. Tulevaisuudessa luvassa saattaa olla kuitenkin jotain aivan muuta, vihjailee venäläisguru.

Murtazinin mukaan syvempi yhteistyö saattaisi tarkoittaa sitä, että Nokia tuo markkinoille Windows Phone 7 -malliston. Tästä mahdollisuudesta on huhuttu siitä lähtien kun kanadalainen Stephen Elop nousi Nokian toimitusjohtajaksi Olli-Pekka Kallasvuon tilalle. Elop siirtyi Nokialle Microsoftin leivistä. Tietojen mukaan Nokian WP7-puhelimet tulisivat sisältämään joitakin Nokialle tyypillisiä ominaisuuksia.

Huhun todenperäisyyttä on hyvin vaikea arvioida. Toisaalta, Elopin myötä Nokian strategiassa saatetaan nähdä suurempia muutoksia, mutta olisiko Windows Phone 7 oikea valinta, siitä markkinoilla löytyy varmasti useita mielipiteitä. Ehkäpä Windows Phone 7 voidaan nähdä Androidia helpompana valintana, sillä Googlen alustan ympärillä häärivät jo muut merkittävät valmistajat.

Lähde: UnwiredView

16 kommenttia

 1. Todennäköisempää Qt tuki WP7:aan, tai muu vastaavaa yhteystyö.

 2. Mistä katteet, kun raudasta sitä ei enää jatkossa jää? No, ehkä tässä mennään monella (ohjelmisto)kärjellä ja katotaan, mistä tulee hitti.

 3. Jos mä oikein muistelen, niin MS speksaa aika tarkasti mitä rautaa laitteessa pitää olla. Vähän vaikeeta on sitten erottua joukosta kun softa ja rauta tulee ulkoa. Ihan ekana ei tulisi mieleen ryhtyä MS:n alihankkijaksi.

  1. Totta. Minimivaatimukset on käsittääkseni aika tarkkaan määritelty.

   1. Huhuista viis, mutta tähän sellainen huomio, että kyseessä on sanan mukaisesti ”minimivaatimukset”. Eli ”parempaa” rautaa saa aina tehdä ja innovoida…

 4. Oksettava uutinen, Toivottavasti huhu ei pidä paikkaansa! Tätä on toisaalta pelätty siitä asti kun Nokian TJ vaihtui. En osta yhtäkään Windows-puhelinta vaikka Nokia olisi siinä mukana. Microsoftin kilpailukeinot kun ovat niin kyseenalaisia, että sellaista firmaa ei kannata olla tukemassa.

 5. Voi kun tulisikin.. Näyttää jo noissa muokatuissa kuvissakin paljon houkuttelevammalta kun Android, iOS tahi Symbian. Mollaajat vois vaikka ensin kokeilla ko. käyttistä ennenkun alkaa valittamaan. Ja kaikki, ihan kaikki firmat käyttää kyseenalaisia kilpailukeinoja, mutta jos se toiminta laillista on, niin mitä väliä!

 6. WP7 on käyttäjäystävällisyydeltään aivan eri tasolla kuin Symbian^3 vaikka WP7 on pari kk vanha ja esimmäinen vedos.

  E7 kun sais WP7 softalla olisin jonottamassa kaupan edessä ekojen sakissa. 🙂

 7. Ei taatusti mulle mitään Wintu-kännyä, hrrr!
  Voihan ne keskustella jostain muusta yrityskännyssä käytettävästä ohjelmasta.
  Noin toivottoman vähän käytettävää OS:aa ei kantsi ottaa huonosti myyviin luureihin. Ja sitäpaitsi Nokialta ei 7:n ’kehityksessä’ olis juurikaan sananvaltaa. MS valitsee ihan itse ne ’uusvärit’ ja taustakuvat …ja muuta uuttahan siihen ei oo tullu yli 10 vuoteen, vaikka mitä on matkalla hehkutettukin

  Nokiaan EI Wintu-ossia! EI!

 8. Oletko sä Jake tyhmä vai esitätkö? Siis WP7 on sun mielestä sama mitä Windows Mobile 10 vuotta sitten, eri väreillä vaan?? Tuo ainakin vahvistaa sen, että sulla ei ole pienintäkään kokemusta WP7:sta, vaan kuljet vain lauman mukana haukkumassa koska se on muodikasta, etkä uskalla olla eri mieltä.

 9. Mikä johtava tämmöinen muka on ,kun joka asiassa tulee melkein viimeisenä toisten perässä,ei johtava tarkoita sitä kun saadaan maailma täyteen romua.
  Ja sitä paitsi Nokian puolesta on näitä Andoir ja Windows käyttiksiä pilkattu ja haukuttu niin paljon ettei ihan heti luulisi näitä itselleen hankkivan.
  Jos näin käy niin sanon vaan että on se naurettava laitos.Elävat vielä Nokian nimeen.

 10. Mitenkähän olisi Qt tuki WP7:lla? Tämä auttaisi sovellusten laajenemista.

 11. Mulla oli N80 ja kyllästyin akun irti repimiseen, kun Symbian meni jatkuvasti jumiin. Sitten päätin vaihtaa Windows Phoneen, eikä ole tarvinnu akkua repiä kahteen vuoteen 🙂

  Lisäksi .net kehittäjänä olen sitä mieltä, että WP7 ohjelmien tekeminen on todella helppoa MS Visual Studion työkaluilla verattuna Symbian hässäkkään kaikkine eri versioineen yms. säätämisineen.

  Kyllä N8 WP7 puhelimen ostan heti, kun semmoinen tulee markkinoille.

 12. Jos ikkunan laittaa taskuun, niin rikkihän se siellä menee 🙂 Windows on aikamoinen pettymys työasemapuolellakin.

 13. Kyllä mä näkisin tämän jutun nyt niin että nokian ei ole mitään järkeä ryhtyä sieluttomaksi android luuri valmistajaksi. Siten nokia ei erotu mitenkään massasta. Jos microsoftista tulee nokian ohjelmistovalmistaja niin silloinhan microsoft tekee käytännössä järjestelmän nokian vaatimusten mukaisesti, eikä päinvastoin. Nokialla on kaksi tietä, jatkaa symbianilla taikka sitten vaihtaa juuri microsoft mobileen. Androidia en halua koskaan nähdä nokiassa.

Kommentointi on suljettu!