WP7:n ohjelmistokaupan alun kasvu Androidia kovempaa

Microsoftin uuden sukupolven mobiilialustan menestyksestä markkinoilla on vielä vaikea vetää pidemmän tähtäimen päätelmiä, mutta ainakin kehittäjiä alusta tuntuu kiinnostavan, osoittavat tutkimusyhtiö IDC:n luvut. Yhtiön tilastojen mukaan Windows Phone 7:n ohjelmistokauppa on kerännyt kahden kuukauden aikana 4000 sovellusta, jota IDC pitää merkittävänä lukuna täysin uudelle alustalle.

Windows Phone 7 Marketplacen kaksi kuukautta julkaisun jälkeen saavuttamat 4000 sovellusta on eräs merkittävimmistä nousuista markkinoilla viime aikoina. Kasvu on kovempaa kuin Androidilla, jolla kesti vuoden 2008 lokakuusta seuraavan vuoden maaliskuuhun saavuttaa sama taso”, Al Hilwa kirjoitti IDC:n raportissa.

Ohjelmistokaupan nopeasti kasvavaa valikoimaa voidaan pitää Microsoftin kannalta valoisana merkkinä. Se osoittaa, että kehittäjät uskovat alustan menestykseen. Samalla laaja sovellusvalikoima saa käyttäjät kiinnostumaan Windows Phone 7 -puhelimista.

Tutkimusyhtiössä uskotaan, että Windows Phone 7 Marketplacella on mahdollisuudet nousta kolmanneksi suurimmaksi ohjelmistokaupaksi jo ensi vuoden aikana. Tämä kuulostaa erittäin positiiviselta arviolta, kun muistetaan, että markkinoilla on sellaisia pelaajia kuten Symbian, iOS ja Android.

Lähde: WMPoweruser

3 kommenttia

  1. ”Tutkimusyhtiö” IDC on osa Microsoftin propagandakoneistoa.

  2. Vale, emävale, tilasto. Eikös G1 ollut pitkään ainoa Android laite, kun WP7 laitteita tuli jo julkaisun yhteydessä toistakymmentä? Puhumattakaan tietysti siitä, että sovellusmarkkinat ovat tällä hetkellä huomattavasti suuremmat kuin pari vuotta sitten, joten kehittäjillä on enemmän kiinnostusta luoda sovelluksia (tai kääntää niitä muilta alustoilta WP7:lle).

    1. Uutisessa puhutaan sovelluskaupasta, ei puhelinmääristä. Onhan tolla Applellakin jo jokunen sovellus AppStoressa, vaikka yhden luurin vuodessa pyöräyttää markkinoille, joten puhelimien määrästä tuo ei kyllä kiinni ole. Mun mielestä WP7 on aikalailla muutenkin samassa tilanteessa missä Android oli tullessaan. Kritiikkiä ja moitteita sekin sai milloin mistäkin, niin en näe mitään syytä miksei WP7 voisi olla yhtä menestyvä alusta. Käytettävyys on ainakin nyt jo parasta mitä tarjolla on, ja kun päivityksillä saadaan puutteet korjattua, niin vielä paremmin taipuu vaativammallekkin käyttäjälle.

Kommentointi on suljettu!