Googlen App Inventor kaikkien saataville

Heinäkuussa testikäyttöön lanseerattu App Inventor -työkalu on nyt kaikkien halukkaiden käytettävissä. Se on Android-sovellusten kehitykseen suunniteltu verkkopohjainen työkalu, joka on suunniteltu erityisesti tavallisille ihmisille, jotka eivät omaa koodaustaitoja, mutta sitäkin enemmän intoa kehittää omia sovelluksia Googlen mobiilialustalle.

Google kehuu App Inventorin keränneen laajaa kiinnostusta ja niinpä ohjelmistojätti on päättänyt avata palvelun kaikkien hyödynnettäväksi. Palvelun käyttö vaatii ainoastaan Google-tunnuksen, jollainen useilta löytyykin jo ennestään. Palveluun pääsee käsiksi täältä.

Java-pohjaisella App Inventor -työkalulla käyttäjä voi luoda sovelluksia helposti niin sanottuja palikoita toisiinsa liittämällä. Vaikka monimutkaisemmat sovellukset kannattaa edelleen kehittää virallisella Android-kehityspaketilla, niin taipuu App Inventor Googlen mukaan yllättävänkin monimutkaisiin toimintoihin. Sen avulla voidaan hyödyntää muun muassa puhelinten GPS-toimintoa ja kiihtyvyysanturia.

Lähde: Google Research Blog

5 kommenttia

 1. Ei tommosilla työkaluilla kyllä kovin monipuolisia sovelluksia pysty tekemään, ehkä. Jos ihan oikeasti haluat tehdä sovelluksia, niin kyllä sillon on pakko osata ohjelmoida.

  1. äg leikkasin vahingossa osan viestistä pois.. Tuon ”ehkä”paikalla piti siis lukea:

   ”ehkä tuollasia yksinkertasia sovelluksia kuin videolla”

 2. Miksi pitäisi? Moni haluaa silti tehdä jonkun omanlaisen ja yksinkertaisen omaan tarpeeseen. Jos olis moinen Nokialle tullut niin jopa olisit hehkuttanut…

  1. Älä nht viitsi puhua rioskaa. .Sitäpaitsi on noita vastaavia työkaluja ollut Nokian puhelimille jo ties kuinka kauan.

  2. Ei tullasella työkalulla kyllä pysty edes omaan tarpeesen tekemään kovin kummosia sovelluksia.

Kommentointi on suljettu!