Bada-alustan kakkosversio uudistaa käyttöliittymää, tuo moniajon ja tukee NFC-tekniikkaa

Korealaisen elektroniikkajätti Samsungin bada-mobiilialusta kokee merkittävän päivityksen vuoden 2011 aikana. Yhtiö valotti tietoa tulevasta bada 2.0 -versiosta hiljattain Etelä-Koreassa pidetyssä kehittäjätapahtumassa. Samalla Samsung ilmoitti bada-puhelinten myynnin yltävän tämän vuoden aikana viiteen miljoonaan kappaleeseen. Ensi vuoden tavoitteet ovat korkealla, sillä yhtiö aikoo myydä ensimmäisen puoliskon aikana kymmenen miljoonaa bada-laitetta.

Konkreettista näytettävää korealaisvalmistajalla ei badan kakkosversiosta vielä ollut, mutta ensitiedot antavat luvan odottaa paljon. Tulevat uudistukset vievät alustan lähemmäksi kilpailijoita kuten Androidia, Symbiania ja iOS:ia.

Eräs uuden alustaversion merkittävimmistä parannuksista on moniajotuen lisääminen badan ominaisuuksiin. Visuaalista ilmettä kohennetaan animaatioefekteillä, laajemmilla personointiominaisuuksilla ja uudistetulla työpöydällä. Mukana on lisäksi puheentunnistus ja NFC-tuki. Kehittäjiä hemmotellaan uudella kehitystyökalulla, joka toimii jatkossa myös Linux– ja Mac-käyttöjärjestelmissä.

Lähde: Samsung Hub

1 kommentti

  1. Täytyy vanhaan uutiseen kommentoida näin Nokian uutispäivän jälkeen.. Eli Voitaisiinko Badaa verrata Windows Phone alustaan (paitsi WP on vielä rajoittuneempi ja liian yksinkertaisen näköinen ”mummupuhelin”)? Tästä muuten olisi mukava lukea vertailu täällä, siis Bada vs WP7, toki Badasta uusin saatavilla oleva versio myös..

    Kuitenkin siis lähtökohtaisesti jo tuntuu että Samsung toivottaa linux koodaajatkin tervetulleiksi, siinä missä Nokia perääntyi ja näyttääkin keskisormea. Bada kiinnostaa potentiaalisesti jo siksikin, että Androidissa vaan on se jokin joka hieman tökkii, onko se tämä tietoturvapuoli vai mikä tiedä häntä… Tietty Badaa ei juuri tueta missään vaikka myyty onkin kivoja määriä..

Kommentointi on suljettu!