Microsoft: kuusi viikkoa ja 1,5 miljoonaa WP7-puhelinta

Uuden Windows Phone 7 -alustan suunnalta kuuluu hyviä uutisia. Microsoftin mobiilijärjestelmä on onnistunut keräämään ohjelmistokauppaansa jo yli 4000 sovellusta, eikä laitemyyntikään tuoreimpien lukujen valossa vaikuta yhtään huonolta.

Microsoft ei paljasta tarkalleen, kuinka paljon luureja on myyty loppukäyttäjille asti, vaan tyytyy kertomaan laitemyynnit operaattoreille ja muille kauppiaille. Yhtiön mukaan puhelinvalmistajat ovat toimittaneet WP7-puhelimia kauppoihin kuuden ensimmäisen viikon aikana peräti 1,5 miljoonaa kappaletta. Ohjelmistojätti muistuttaa kuitenkin, että se ei ole hakemassa pikavoittoja, vaan on kilpailussa mukana pitkällä tähtäimellä.

Alustan markkinoinnissa Microsoft on pyrkinyt hyödyntämään uudenlaista käyttökokemusta, joka poikkeaa kilpailijoiden tarjonnasta. Windows Phone 7:n kehitys lähti käyntiin nollasta ja tarkoituksena oli kehittää täysin uudenlainen mobiilialusta. Kehityksen tuloksena syntyivät muun muassa pelkistetty käyttöliittymä, omalaatuinen työpöytä ja panoraamanäkymät.

Lähde: Engadget

12 kommenttia

 1. WP7 kiinnostaisi todella, mutta valitettavasti Suomessa on vaan palveluiden kannalta vähän heikompaa. Ei ole esim. ääkkösiä näppiksessä omina näppäiminään eikä Marketplace toimi, ellei käytä Live -tunnuksia, joissa osoite on esim. USA:ssa tai UK:ssa. Muitakin rajoituksia on, mutta nuo ehkä itseäni eniten häiritsevät. No, ehkä WP7 joskus tulee Suomeen, mutta Microsoft ei pöljänä kerro onko kyse viikoista, kuukausista vai vuosista. En käsitä, miksi noita tietoja ei voida kertoa, ei kai tuo nyt anna kilpailijoille mitään markkinaetuakaan!

  Itse olen ostamassa uutta puhelinta nyt 2-4:n viikon sisään ja päädyn nyt todennäköisesti joko Androidiin tai iPhoneen, koska en halua ottaa sitä riskiä, että joutuu vaikka puoli vuotta ähräämään näppiksen kanssa ja sekoilemaan Live-tunnusten kanssa jne.

 2. Kyllä saisivat tosiaan tulla Suomessa myyntiin, että pääsis kunnolla testaamaan ja katsomaan lunastaako ennakko-odotukset mitä laitetta ja käyttistä kohtaan itsellä on.

  Vihdoinkin varteenotettavia kilpailijoita iPhonelle, tähän asti ei ole tarvinnut kyllä miettiä vaihtoa muuhun kertaakaan, mutta WP7:n myötä on kiinnostus taas herännyt muihinkin.

  Mielenkiinnolla odottaa myös mitä tammikuinen (ehkä) uusi päivitys tuo tullessaan, copy pastea ainakin ja joissain paikoissa on väläytelty moniajosta, mutta ei mitään varmaa.

  Toivottavasti tulossa samanlainen moniajo kuin mitä iphonessa, eikä mitään perinteistä moniajoa. Itse en ainakaan sellaista kaipaa ja ymmärtääkseni tähän on juuri tulossa samanlainen kuin iphonessa.

 3. Itse en voi edes harkita WP7-puhelinta sen rajoittuneen selaimen takia. Se ei tue mitään HTML5-ominaisuuksia. Edes paikannus ei toimi. Outoa. Otin selvää ja selain on itse asiassa IE7. Se vasta outoa onkin.

  Selain on enemmistölle älypuhelimen tärkein sovellus. Sen on oltava kunnossa. Ihmeellistä miten tähän ”täysin uudenlaiseen mobiilialustaan” on jätetty täysin vanhentunut webbiselain jonka kanssa joutuu tyytymään useimpien nettipalveluiden mobile-versioon.

  1. Elämmekin aikaa jossa näyttävyys myy toimintoja paremmin. Esimerkeistä parhain on Symbianin suosion lasku verrattuna alustoihin jotka tarjoavat enemmän silmäkarkkia.

   Veikkaanpa, että WinPhone7 on kuitenkin viimeisiä alustoja joilla nähdään näyttävyyttä ilman toimintoja. Nokian tuleva MeeGo laite varmaan ratsastaa juuri tällä ajatuksella, että tehdään oikeasti näyttävää ja oikeasti toimivaa. Mielenkiintoinen WP7 kuitenkin vielä nyt on, sitä ei käy kiistäminen.

   1. Ei symbianin lasku siitä silmäkarkin puutteesta johdu, vaan siitä käytettävyydestä minkä kyllä ymmärtää kun käy kaupassa testaamassa iphone4 ja n8 vierekkäin. Aika nopeasti siitä selviää mikä mättää.

    Sanoisin ennemminkin, että tänä päivänä on tärkeää se, että luuri toimii salamannopeasti ja on todella sulava tilanteessa kuin tilanteessa. Tästä tulee se hyvä käytettävyys, ei mistään kankeasta käyttöliittymästä missä osa toiminnoista toimii nopeasti ja osa vähän huonommin ja osa todella huonosti.

    Wp7 on tästä juuri todella hyvä esimerkki, ei luurissa ole mitään erikoista silmäkarkkia. Käyttishän on ehkä pelkistetyin OS mitä markkinoilla on, mutta kun luuri on todella nopea ja todella sulava tilanteessa kuin tilanteessa niin sitä on miellyttävä käyttää ja se tuntuu todella nopealta ja se tekee hyvän ensivaikutelman. Tuollaista sulavuutta mitä WP7 tarjoaa en ole nähnyt sitten iphonen jälkeen.

    ultrasmooth on päivän sana 🙂

 4. Mikkis kyllä WP7 puhelimia saa Suomesta, oma ollut käytössä jo reilun viikon. 🙂

  Alusta ei välttämättä vielä tue Suomea marketin ja näppiksen (ennakoivan tekstin) muodossa, mutta kyllä Marketin saa toimimaan ihan parissa minuutissa luomalla uuden live tilin jossa kotipaikka US tai UK. Ja ääkkösten opettaminen näppäimistölle on helppoa, näppäimistö kun muuten on aivan loistava.

  Ja mitä tuohon IE selaimeen tulee niin kyllä tämä on omien kokemusten perusteella Androidin ja iOS:n jälkeen käyttäjäystävällisin selain markinoilla, suurimmat miinukset tulee Flashin puutteesta.

  Enkä oikein ymmärrä miten tätä käyttistä voidaan haukkua silmäkarkkilla mässilyksi, kaikki kun on niin yksinkertaistettua. HTC:n oma ”hub” hieman mässilee hienoilla grafiikoilla mutta muuten käyttis on erittäin yksinkertaistettu ja nopea.

  1. Ahaa mitkäs näitä myy? ja onko siis ympäri Suomea. elisashopissa kävin just tällä viikolla kyseleen ja ei ollu mitään tarkkaa tietoa millon niitä tulee.

   ”Ja mitä tuohon IE selaimeen tulee niin kyllä tämä on omien kokemusten perusteella Androidin ja iOS:n jälkeen käyttäjäystävällisin selain markinoilla, suurimmat miinukset tulee Flashin puutteesta.”

   Joo ihmetyttää myös toi Esan kommentit selaimesta, kun mitä olen lukenut arvosteluita ja käyttökokemuksia niin selainta on lähinnä kehuttu ja verrattu käytettävyydessä iphoneenkin ja yhtä kätevältä ja miellyttävältähän se videoissa kyllä näyttääkin. Muutenkin nettikokemusta ollaan nostettu parhaimpien joukkoon.

 5. Toivottavasti MS:n uusinkin alusta floppaa niin kuin aikaisemmatkin mobiiliviritykset. Olemme matkalla kohti avoimempaa aikakautta ja sitähän tämä tai Apple ei edusta.

 6. 1,5 miljoonaa kuudessa viikossa tarkoittaa vain 35 000 puhelinta päivässä – maailmanlaajuisesti. Vaatimatonta. Ilmeisesti on vain ajan kysymys, koska wp7 myynti loppuu.

 7. Mikkis kyllä WP7 puhelimia saa Suomesta, oma ollut käytössä jo reilun viikon. 🙂 Alusta ei välttämättä vielä tue Suomea marketin ja näppiksen (ennakoivan tekstin) muodossa, mutta kyllä Marketin saa toimimaan ihan parissa minuutissa luomalla uuden live tilin jossa kotipaikka US tai UK. Ja ääkkösten opettaminen näppäimistölle on helppoa, näppäimistö kun muuten on aivan loistava. Ja mitä tuohon IE selaimeen tulee niin kyllä tämä on omien kokemusten perusteella Androidin ja iOS:n jälkeen käyttäjäystävällisin selain markinoilla, suurimmat miinukset tulee Flashin puutteesta. Enkä oikein ymmärrä miten tätä käyttistä voidaan haukkua silmäkarkkilla mässilyksi, kaikki kun on niin yksinkertaistettua. HTC:n oma ”hub” hieman mässilee hienoilla grafiikoilla mutta muuten käyttis on erittäin yksinkertaistettu ja nopea.

 8. Tilasin Samsung Omnia 7:n briteistä, kun sitä ei valitettavasti Suomesta saa. Tuli kahdessa arkipäivässä kotiovelle. Täytyy sanoa, että on kyllä hämmästyttävän upea laite – toimii kuin ajatus. Puhelimen käyttöliittymä ja yleisolemus saavat Androidit ja iPhonet sekä etenkin Noksut ja vanhat Windows Mobilet näyttämään ja tuntumaan antiikkisilta.

  Lyhyt käyttöohje oli portugaliksi (?!), mutta eipä siihen tarvinnut koskea, että sai puhelimen toimimaan ja konfattua mieleisekseen. Haastavin operaatio uuden puhelimen kanssa oli kontaktien siirtäminen vanhasta luurista; jouduin kiepauttamaan ne vanhasta uuteen puhelimeen csv-tiedoston ja Windows Liven kautta.

Kommentointi on suljettu!