Tutkimusyhtiö: Nokia toimittanut jopa neljä miljoonaa N8-puhelinta loka-joulukuussa

Kotimainen tutkimusyhtiö Inderes arvioi uunituoreessa raportissaan Nokia N8:n myyneen ensimmäisten kuukausien aikana erittäin hyvin. Keräämänsä datan perusteella Inderes ennakoi Nokian toimittaneen ensimmäistä Symbian^3-puhelintaan markkinoille loka-joulukuussa 3,5-4 miljoonaa kappaletta. Älyluuri saapui kauppoihin lokakuun alussa.

Nokia on paljastanut julkisuuteen erittäin vähän tietoja uutuuspuhelimensa myynnistä, joten Inderes on raportissaan tukeutunut muihin lukuihin. Puhelimen toimitusarvio pohjautuu laitteen saamaan suureen huomioon, N8:n siruvalmistajan ohjeistukseen, lisärekrytointeihin Salon tehtaalla sekä kilpailijoiden hyvin myyneiden mallien tasolla oleviin hakukonevolyymeihin.

Neljä miljoonaa toimitettua puhelinta olisi Nokialle vähintäänkin loistava tulos. Esimerkiksi Samsungille suureksi menestykseksi noussut Galaxy S saavuttaa kymmenen miljoonan rajapyykin vuoden 2010 aikana. Laitetta on näin ollen myyty keskimäärin 4,3 miljoonaa kappaletta kvartaalitasolla.

Medioissa Nokia N8 on kerännyt merkittävästi kritiikkiä Symbian^3-alustastaan, jonka uudistuksia kilpailijoihin nähden ei pidetä riittävinä. Inderes arveleekin laadukkaan 12 megapikselin kameran houkutelleen asiakkaat puhelimen ympärille.