Samsung esittelee CES-messuilla taipuisaa AMOLED-näyttöä

Kehitys taipuvien näyttöjen saralla kulkee eteenpäin. Korealainen Samsung aikoo esitellä tuoreinta aikaansaannostaan Las Vegasin CES-tapahtuman messuvieraille. Yhtiö kertoo tuovansa paikanpäälle taipuisan AMOLED-näytön, jota se hehkuttaa markkinoiden edistyksellisimmäksi.

Samsungin näyttö soveltuu mobiililaitteissa käytettäväksi, sillä se on kooltaan 4,5 tuumaa. Paksuutta sillä on ainoastaan kahden millimetrin verran ja se yltää 800 x 480 pikselin tarkkuuteen. Näyttö voidaan kääriä halkaisijaltaan yhden senttimetrin rullalle.

Korealaisvalmistajan mukaan näytön tarjoama WVGA-tarkkuus on neljä kertaa suurempi markkinoiden aikaisempiin AMOLED-näyttöihin nähden. Kiitos tästä kuuluu uudelle muoviainekselle, joka kykenee kestämään valmistuksessa tarvittavan 400-500 asteen lämpötilan.

Lähde: BGR

5 kommenttia

 1. Hienoa, Samsung! Tästä kun saadaan tulevaisuudessa isompia näyttöjä aikaan paremmalla resolla kustannustehokkaasti, niin päivittäin ilmestyvä ympäristöä kuormittava paperinen sanomalehti voi siirtyä historiaan.

  1. Teknisessä mielessä ilman muuta hienoa, jos tuon sentin rullan saisi vielä jotenkin ”jännitettyä” niin, että napista pompsahtaisi käyttöön. Ehkä muutaman vuoden päästä…

   Ympäristöä ei tällä kyllä pelasteta. Lähteitä en jaksa etsiä, mutta muistaakseni sähköisen lehden lataamisen ja lukemisen energiankulutus on hyvin vähän fyysisen lehden toimittamista pienempi. Toki jos sähkö tuotetaan täysin päästöttömästi tulevaisuudessa niin asia muuttuu.

 2. ”Samsungin näyttö soveltuu mobiililaitteissa käytettäväksi, sillä se on kooltaan 4,5 tuumaa. Paksuutta sillä on ainoastaan kahden millimetrin verran ja se yltää 800 x 480 pikselin tarkkuuteen. ”

  ”Korealaisvalmistajan mukaan näytön tarjoama WVGA-tarkkuus on neljä kertaa suurempi markkinoiden aikaisempiin AMOLED-näyttöihin nähden.”

  ?? Selittäisikö joku mulle tän. Jos puhutaan resoluutiosta pikseleinä, niin jo orggis Desiressä on samaan pikselimäärään pystyvä AMOLED näyttö? Jos taas resoluutiolla tarkoitetaan pikseliä/tuuma, niin tuo orggis Desiren AMOLED on vain 3.7″ tuohon 4.5″ verrattuna, joten reso on parempi. Puhumattakaan ZTE Bladen jenkkiversiosta (Orange San Francisco), jossa on sama reso, mutta näyttö on vielä pienempi.

  Joten mistä tuo 4x tarkkuus oikeen tulee?

  1. Niin siis nyt puhutaan taipuvista näytöistä, joissa reso on Samsungin mukaan ollut aiemmin pienempi. 🙂

   1. Se kannattaisi ehkä kirjoittaa tohon, kun siinä lukee vain ”aikaisempiin AMOLED näyttöihin…”, mikä ei pidä paikkaansa. ”aikaisempiin taipuviin näyttöihin” on taas iiihan eri asia, mikä siis ilmeisesti pitää paikkansa.

Kommentointi on suljettu!