Elisa: suomalaiset viestittelivät urakalla joulupyhinä

Suomalaiset lähettelivät jälleen joulupyhien aikana ennätysmäärän teksti- ja multimediaviestejä, kertoo Elisa. Teleoperaattorin mukaan jouluna ja uutena vuotena Suomessa lähetettiin yli 20 miljoonaa teksti- ja multimediaviestiä. Viestien suuri määrä aiheutti operaattoreiden verkoissa ruuhkaa, mutta Elisa sanoo suoriutuneensa omasta urakastaan ilman merkittäviä viiveitä.

Jouluaattona suomalaiset lähettivät jopa kolminkertaisen määrän viestejä normaaliin päivään verrattuna, vaikka viestimäärä laski hieman viime joulusta. Kuvia ja ääntä sisältäviä multimediaviestejä lähetettiin jouluna peräti seitsemän kertaa tavallista enemmän. Uutena vuotena multimediaviestien määrä tuplaantui edellisvuoteen nähden. Suosion kasvu selittyy muun muassa älypuhelinten laajentuneella levikillä.

Suosituimmat lähetysajat olivat jouluaattona klo 12-14 välillä ja uudenvuodenaattona klo 23-01 välisenä aikana, jolloin viestejä kulki jopa 1,5 miljoonaa kappaletta tunnissa.

1 kommentti

  1. Jos pstikortteja lähtee jouluisin liikenteeseen n. 50 miljoonaa, niin yllättävän pieni luku tuo 20 miljoonaa…

Kommentointi on suljettu!