Tietoja Nokia E6-00 -bisnespuhelimesta vuoti verkkoon

Kotimainen Nokia työstää markkinoille uutta E-sarjan bisnespuhelinta, joka tullaan tuntemaan mallimerkinnällä E6-00. Laitteesta ei ole vielä saatavilla kuvia, mutta sen olemassaolon todistavat Picasa-palvelussa hetken esillä olleet kamerakuvat sekä Nokian sivustolta löytynyt xml-tiedosto, joita käytetään laitteiden ominaisuuksien listaamiseen.

Nokian dokumentista on kaivettu esiin mielenkiintoisia tietoja uutuutta koskien. Sen mukaan Nokia E6-00:sta löytyy HSDPA, WiFi, ARM-pohjainen suoritin ja QWERTY-näppäimistö. Näytön resoluutioksi kerrotaan 640 x 480 pikseliä. Laite tulee perustumaan Symbian-alustaan ja sisältämään kahdeksan megapikselin kameran kuvausvalolla.

Uutukaisen yllä leijuu vielä useita kysymysmerkkejä. Puhelin saattaisi olla Nokia E72:n seuraaja pystytason QWERTY:llä, johon yhdistyisi kompaktinkokoinen kosketusnäyttö. Toisaalta E6-00 voi hyvin olla myös perinteinen kosketusnäyttöpuhelin sivusta esiin liukuvalla täysinäppäimistöllä.

Lähteet: Engadget & My Nokia Blog

8 kommenttia

 1. Ehdottomasti mielenkiintoisinta on Nokialle uusi näyttötarkkuus, eli 640×480 pikseliä. Tämä eroaa siis kaikista tähänastisista kosketuspuhelimista, joissa on ollut 360×640 pikselin näytöt.

  240×320 pikseliä on käytetty ei-kosketuspuhelimissa, jotka ovat perustuneet vanhalle Symbian S60 3rd Edition -pohjalle. Voisiko tässä jopa olla kyseessä kyseisen tarkkuuden tuplaus?

 2. Olisiko E72:n seuraaja ja todennäköisesti Symbian^3.

 3. Koska minulle ei ole tietoa, niin kysyisinkin:
  Tukeeko tämänhetkinen Symbian muita resoluutioita kuin 640 × 360?

  Lähinnä ajan tällä takaa, että eroaako tämä jotenkin muutenkin tämänhetkisesti ”Symbian^3”-puhelimista kuin vain resoluutiolla. Eli olisiko ollenkaan kosketusnäyttöä mukana tms.

  Jokatapauksessa, Manun kanssa samoilla linjoilla: E72 seuraajan tapainen lienee hyvä arvaus.

  1. > Tukeeko tämänhetkinen Symbian muita resoluutioita kuin 640 × 360?

   Kyllä tukee. Symbiania ei ole sidottu mihinkään tiettyyn resoluutioon, eli Symbian ei mitenkään rajoita käytettävää resoluutiota.

 4. Ei ole Symbian^3 vaan pelkkä Symbian. Lopettakaa numerointi tähän.

   1. Siis koska Nokiahan luopui versionumeroinnista samalla kun Symbinista tulijatkuvasti päivittybä alusta (rolling release). Eli tosiaan jatkossa on vain Symbian, ei siis esim Symbian ^3:a, Symbian ^4:ää jne.

Kommentointi on suljettu!