LG Optimus Black: maailman ohuin älypuhelin

Maailman ohuimman älypuhelimen titteliä pitää hallussaan jatkossa LG Optimus Black, jonka korealaisvalmistaja hehkuttaa olevan tähän mennessä esitellyistä älyluureista kaikkein ohuin. Puhelimen paksuus vaihtelee 9,2 ja kuuden millimetrin välillä. Uutuus on myös erittäin kevyt, sillä painoa laitteella on ainoastaan 109 gramman verran.

Ohuen rakenteen lisäksi LG Optimus Blackin merkkipaaluihin kuuluu korealaisvalmistajan uusi Nova-näyttö. Sitä kehutaan mobiilimarkkinoiden kirkkaimmaksi, selkeimmäksi ja parhaimman lukukokemuksen tarjoavaksi näytöksi. Täysin valkoinen Nova-näyttö kuluttaa LG:n mukaan puolet vähemmän virtaa AMOLED-näyttöön verrattuna. Valotehoa LG:n uutuus tarjoaa 700 cd/m², jonka ansiosta luettavuuden ulkona pitäisi olla huippuluokkaa. Kooltaan puhelimen näyttö on neljä tuumaa.

Puhelimessa pyörii Android 2.2 -käyttöjärjestelmä, jonka päällä on Optimus UI 2.0 -käyttöliittymä. Se mahdollistaa muun muassa uusiin viesteihin ja sähköposteihin sekä saapuneisiin puheluihin pääsyn lukitusnäkymästä yhdellä ruudun kosketuksella. Korealaisvalmistaja lupaa päivittää puhelimen tulevaisuudessa Android 2.3 -versioon.

LG Optimus Blackin ominaisuuksia ovat lisäksi ainakin kahden megapikselin etupuolen kamera, HD-videokuvaus ja WiFi-yhteys.

Puhelin saapuu myyntiin vuoden 2011 ensimmäisen puoliskon aikana.

Lähteet: GSMArena & Engadget