Motorola Xoom Android 3.0 -tabletti julki

Amerikkalainen Motorola on julkaissut yhden markkinoiden ensimmäisistä Android 3.0 -pohjaisista tableteista. Motorola Xoom saapuu Yhdysvaltoihin Verizon-operaattorin valikoimiin ensimmäisen vuosineljänneksen aikana. Valmistaja ei paljastanut tietoja laitteen mahdollisesta saatavuudesta muualla päin maailmaa.

Motorolan uutuus pyörittää Googlen mobiilialustan Android 3.0 -versiota, joka on suunniteltu tablet-käyttöön. Se optimoi alustan tutut ominaisuudet kuten widgetit, moniajon ja verkkokokemuksen suurille kosketusnäyttölaitteille sopiviksi.

Uutukaisen teknisen suorituskyvyn varmistaa NVIDIA Tegra 2 -piirisarja, joka sisältää yhden gigahertsin tuplaydinsuorittimen. Mukana on 32 gigatavua sisäistä tallennustilaa, gigatavun verran DDR2 RAM-muistia sekä päivityksen myötä tuki SD-muistikorteille. Tabletin ominaisuuksia ovat myös WiFi, Bluetooth 2.1, 3G, viiden megapikselin kamera, kahden megapikselin web-kamera, LED-kaksoissalama, 720p-videokuvaus, 1080p-videotoisto sekä tietenkin 10,1 tuuman kosketusnäyttö 1280 x 800 pikselin tarkkuudella.

Toisen vuosineljänneksen aikana Motorola Xoom päivittyy tukemaan Verizonin LTE-verkkoa.

Lähde: Engadget

4 kommenttia

  1. Mielenkiintoista että Google antaa nyt käsityksen että Android 3.0 on tarkoitettu vain tableteille, mitenkäs puhelimet? Kummastelen myös että tätä 3.0:aa aijotaan laittaa myyntiin jo ensimmäisellä neljänneksellä, kun CES-messuilla olevissa laitteissa ei uskalleta näyttää vielä mitään muuta kuin demovideoita pyörittävä galleria -sovellus?

  2. Ymmärtääkseni versiot 2.x ovat tarkoitettu puhelimille ainakin jonkin aikaa, sillä ainakin versio 2.4 on tulossa lähiaikoina.

  3. Mikä olisi suomen julkaisupäivä? Ja mikä olisi hinta?

Kommentointi on suljettu!