Hologrammipuhelut todellisuutta vuonna 2015?

Korealaisen Samsungin I7410-mallissa on picoprojektori.

Maailman suurin teknologiayritys IBM kokoaa jokaisen vuoden lopussa tietoja tuhansilta tutkijoilta, selvittääkseen tulevaisuuden kehityssuuntia. Tällä kertaa mukana kyselyssä oli kaikkiaan 3000 tutkijaa. Ennustuksissa yleisimmäksi teemaksi nousivat hologrammipuhelut, jotka voisivat olla mahdollisia jo vuonna 2015.

Tutkimuksen mukaan soittajan 3D-hologrammikuva voitaisiin toteuttaa esimerkiksi picoprojektoreista tutulla teknologialla. Tämän myötä videopuhelut saisivat täysin uuden aspektin.

IBM:n kyselyssä esille nousi lisäksi uudenlainen akkuteknologia, joka saisi virtansa ilmasta. Se ratkaisisi muun muassa matkapuhelinten ja kannettavien tietokoneiden jatkuvasti kasvavan virtatarpeen.

Tutkimuksen tuloksiin kannattaa suhtautua varauksella, sillä vaikkapa vuonna 2006 IBM ennusti reaaliaikaisen käännöstoiminnon olevan mahdollista viiden vuoden sisällä. Onpa yhtiössä osuttu monesti kuitenkin oikeaankin, kuten vuonna 2007, jolloin ennustettiin puhelinten toimivan pian maksuvälineinä.

Lähteet; Gizmodo & PhoneArena

1 kommentti

  1. Itse veikkaisin että tulevaisuudessa nähdään enemmän videopuheluita 3D-näytöiltä jotka eivät tarvitse laseja kuin hologrammeja. Ainakin lasiton 3D tekniikka on jo kehitetty. Riippuu tietenkin miten IBM määrittelee hologrammin… Itselle tulee mieleen lähinnä Star Wars tyyliset hologrammit 😀

Kommentointi on suljettu!