Video: MeeGo pyörähtää HTC HD2:lla

Alkujaan Windows Mobile 6.5 -pohjainen HTC HD2 on ollut usein modaajien kiinnostuksen kohteena. Laitteessa on muun muassa pyöritetty onnistuneesti Androidia sekä Windows Phone 7:ää. Nyt on aika tunkea sisään Nokian ja Intelin yhteistyönä aloittama MeeGo, jonka irlantilaiskehittäjä Steven Troughton-Smith on onnistunut saamaan puhelimeen.

Koodari kertoo hyödyntäneensä kokeilussaan Ubuntun HD2:lle suunnatusta paketista löytyvää Linux-kerneliä, jonka avulla MeeGo 1.1 on saatu käynnistymään HTC HD2:lla. Kyseessä on kokeiluluontoinen projekti, sillä useat ominaisuudet eivät HD2:lla toimi ollenkaan. Alkuongelmien jälkeen kosketusnäyttö on kuitenkin saatu toimimaan kuten lopussa nähtävästä videostakin voidaan todeta.

Taiwanilaisen HTC:n HD2 aloitti markkinoilla trendin entistäkin suurempien kosketusnäyttöpuhelinten osalta. Sen tärkeimpiä ominaisuuksia ovat 4,3 tuuman kosketusnäyttö, yhden gigahertsin suoritin ja viiden megapikselin kamera.

Lähde: Steven Troughton-Smith

5 kommenttia

 1. Harmi vain, että tällaiset kokeilut eivät tuo MeeGon todellista potentiaalia mitenkään esille vaan mielestäni pikemminkin tuhoavat MeeGon mainetta jo ennen kuin oikeasti MeeGolle sovitettuja laitteita saadaan markkinoille.

  Itse olen perin tyytyväinen omaan N900:eeni ja odottelen mielenkiinnolla, kun MeeGo-laitteita saadaan markkinoille.

 2. Hyvänä puolena voitanee kuitenkin pitää sitä, että porukat huomaavat MeeGon toimivan vähän missä vaan.

  MeeGo: ARM + x86
  Android: ARM
  iOS: ARM
  wPhone7: ARM
  Symbian: ARM

  Huomaatteko miksi Intel tykkää MeeGosta?

  1. Vain asioista syvästi perillä oleva huomaa tuollaista, normikuluttajille näyttää vain että meego on hidas

  2. Eikös se Androidkin nykyään toimi Intelin siruilla? Siis sillä Moorestownilla…

Kommentointi on suljettu!