HTC, LG, Samsung ja Motorola esittelivät LTE-puhelimia Amerikkaan

Matkapuhelinvalmistajat HTC, LG, Samsung ja Motorola esittelivät CES 2011 -messuilla uuden sukupolven LTE-verkkoon pohjautuvia älypuhelimia. Kaikki uutuuksista perustuvat Android-alustaan, saapuvat Verizon-operaattorin valikoimiin ja tulevat myyntiin kesään mennessä.

Korealaisen LG:n uutuus kantaa suuria lupauksia herättävää Revolution-nimeä. Sen tarjontaan kuuluvat 4,3 tuuman kosketusnäyttö, viiden megapikselin automaattitarkenteinen kamera, LED-salama, Bluetooth 3.0, HDMI-portti ja DLNA-tuki. Puhelimessa pyörii Android 2.2, mutta luvassa on päivitys uudempaan Gingerbread-versioon.

Älypuhelinvalmistaja HTC:n ensimmäinen LTE-puhelin on odotetusti Thunderbolt. Sen ohjelmistosta vastaavat Android 2.2 ja Sense-käyttöliittymä. Luurissa hyrrää Qualcommin yhden gigahertsin suoritin, jonka lisäksi Thunderboltin ominaisuuksiin lukeutuvat 4,3 tuuman WVGA-kosketusnäyttö, kahdeksan megapikselin kamera, kahdeksan gigatavua sisäistä tallennustilaa ja taustamelun poisto.

Samsung 4G LTE on maailman toiseksi suurimman matkaviestinvalmistajan uutuus. Se pohjautuu niin ikään Android 2.2 -alustaan ja tarjoaa 4,3 tuuman Super AMOLED -kosketusnäytön, yhden gigahertsin suorittimen, kahdeksan megapikselin kameran, LED-salaman sekä Samsung Social Hub- ja Media Hub -sovellukset.

Amerikkalainen Motorola löi CES-tapahtumassa tiskiin Droid Bionic 4G:n, joka tukee paitsi LTE-tekniikkaa niin sisältää yhden gigahertsin tuplaydinsuorittimen. Kosketusnäyttö on qHD-tasoa ja kooltaan 4,3 tuumaa. Takaa löytyy kahdeksan megapikselin kamera ja liitäntäpuolelta muun muassa HDMI-portti. Käyttöjärjestelmänä toimii Android 2.2.

Lähteet: Engadget, PhoneArena & IntoMobile

2 kommenttia

  1. Mukavasti vaihtelua noissa puhelimissa 🙂

    1. Todellakin! 😀 Ei kyllä paljoa ominaisuudet eroa. LG pölliny muotoilunkin oikeastaan kokonaan HTC:ltä.

Kommentointi on suljettu!