WP7:n ensimmäinen päivitys tuo leikepöydän ja kohentaa sovellusten suorituskykyä

Microsoft tulee tarjoamaan Windows Phone 7:lle sarjan päivityksiä seuraavien kuukausien aikana, kertoi ohjelmistojätin toimitusjohtaja Steve Ballmer CES 2011 -tapahtumassa. Ballmer ei vahvistanut päivityksien tarkkoja ajankohtia, mutta yleisesti ensimmäisen paketin uskotaan saapuvan käyttäjille tammi-helmikuussa.

Toimitusjohtajan mukaan ensimmäisen päivityksen tärkeimpiä parannuksia ovat kopio-liitä-ominaisuus ja sovellusten kohentunut suorituskyky. Jatkossa ohjelmien avaaminen ja sovelluksesta toiseen siirtyminen on entistäkin sulavampaa. Ballmer mainitsi lisäksi alustan kielituen laajentuvan kuluvan vuoden aikana.

Windows-asiantuntija Paul Thurrott paljastaa blogissaan lisää yksityiskohtia Windows Phone 7:lle suunnitelluista päivityksistä. Hänen mukaansa ensimmäinen paketti, joka tunnetaan koodinimellä NoDo, saapuu jakeluun helmikuun aikana. Se sisältää yllä mainittujen parannuksien lisäksi tuen Qualcomm 7×30 -piirisarjalle ja useita bugikorjauksia.

Seuraavana luvassa on Mango-päivitys, kertoo Thurrott. Se lataa pöytään uuden Internet Explorer 9 -selaimen, joka sisältää HTML5– ja Silverlight-tuet. Koodinimi viittaa Thurrottin mukaan yhtiön sisällä viihteeseen, joten luvassa saattaa olla muutakin merkittävää kuin pelkästään uusi verkkoselain. Kyseisen päivityksen ajankohdasta Thurrott ei osaa kertoa vielä mitään.

Lähteet: PCMag & Windows Phone Secrets

11 kommenttia

 1. Flash tuen puute on tämän käyttiksen isoin kompastuskivi.

  -Lähetetty Windows puhelimestani

  1. Mitäs muuten oot tykännyt? Ajattelin itse hommata win 7 luurin. Näyttää noi perustoiminnot hoitua niin perkeleen sulavasti

   1. Kyllähän tämä erittäin sulava on! Tällä viikolla luvassa lisää juttua, kun saan arvostelun HTC 7:n Trophystä ulos. 🙂

 2. Kielituki paranee käsittääkseni vasta vuoden jälkimmäisellä puoliskolla. Eli ei taida ihan heti olla tulossa suomi-näppistäkään.

 3. En ole toistaiseksi Flashia enkä copy-pastea omassa Omnia 7:ssa tarvinnut enkä siten kaivannut, mutta mukaviahan nuo molemmat tietysti olisivat. IE9-tuki tulee kyllä olemaan hieno juttu. Skanditkin saa muiden näppäinten takaa, mutta kyllähän se tietysti menoa vähän hidastaa, kun pitää a:ta pitää pohjassa, että sen ä:n saa valittua.

  Hienoa tuossa WP7-konseptissa on se, että käyttöjärjestelmävalmistaja on eri yritys kuin puhelinvalmistaja (ja käyttisvalmistaja huolehtii myös päivitysten jakelusta, mikä on vielä poikkeuksellisempaa nykykännyköissä), jolloin käyttöjärjestelmävalmistaja on sitoutunut käyttöjärjestelmää kehittämään. Vanhaankin luuriin saa sitten päivityksiä, eikä aina tarvitse pistää rautaa uusiksi. Jos sama lafka valmistaa käyttiksen ja puhelimet, niin intressit on vähän ristiriidassa käyttöjärjestelmäpäivitysten suhteen.

  Jos laite vaan kestää, niin tällä luurilla mennään eteenpäin varmasti pitempi rupeama kuin millään aikaisemmalla kännyllä. On kyllä niin näppärä käytössä, että ainoaksi heikkoudeksi jää loppupeleissä oikeastaan se, että Marketplacea ei täällä pohjolassa vielä ole saatavissa.

 4. Itse pitäisin ääkkösten puuttumista isompana ongelmana tuon ennakoivan tekstinsyötön puuttumista, Androidin näppäimistössä ei ole ääkkösiä mutta ennakoiva tekstinsyöttö korjaa sen puutteen melkein kokonaan.

  Timo ihan sama homma on Androdissa, silti puhelinten valmistajat päättävät mitkä puhelimet saa käyttispäivitykset.

  Itse olen erittäin usein ”kärsinyt” flashin puuttumisesta, videosisältö jää yleensä kokonaan näkämättä ja se on iso miinus kun melkein kaikkialla on nykyän flash videoita. Hyvä esimerkki on juuri mobiiliblogi, artikkelien perään embedattuja youtube videoita ei pääse katsomaan mitenkään.

  Marketplace on kanssa kunnon rahastusta, kaikenmaailman pikkusovelluksissa on veloitus. Ja perus pelit maksaa maltaita, kuka haluaa pulittaa perus Pac-Man -pelistä 5€?

  1. ”Itse olen erittäin usein “kärsinyt” flashin puuttumisesta, videosisältö jää yleensä kokonaan näkämättä ja se on iso miinus kun melkein kaikkialla on nykyän flash videoita. Hyvä esimerkki on juuri mobiiliblogi, artikkelien perään embedattuja youtube videoita ei pääse katsomaan mitenkään.”

   Puhutko nyt siis WP7:stä? jos noin on niin tuo on selkeä miinus, iphone toistaa nuo mobiiliblogin videot kuten muidenkin sivujen vastaavat ilman flashia. Just koitin vikat 5 videoo täältä sivulta ja kaikki toimi.

   Muistan kun tuolla toisaalla yks tyyppi kuittasi apple käyttäjille, että mites sen sivuston uutisen video toimii iphonella. Luuli heittävänsä jonkun hyvän kuitin flashiin liittyen, mutta iphone toisti videon ihan kuten pitää ja ilman flashia 🙂

   No ehkä ne videot alkaa toimimaan, kun IE9 myötä tulee html5 tuki

   1. Juu WP7 kyseessä.

    Sitä ihmettelenkin ettei M$ ole keksinyt mitään iPhonea vastaavaa systeemiä noille YouTube videoille.

    Myös Bing haku on aika rajoittunut kokemus kun sillä ei voi hakea edes kuvia, hakuvaihtoehdot ovat: Web, local ja news. Iso miinus.

  2. WP7:ssa valmistaja EI päätä koska päivitellään, vaan päivitykset tulevat Microsoftilta kaikille WP7-luureille samaan aikaan. Androidissa on eri asia siksi, kun kaikki kyhää sen Androidin päälle omat kikkareensa ja ne kikkareet pitää säätää toimimaan myös uuden firmiksen kanssa. Kaikissa WP7-luureissa on sama Microsoftin tekemä UI, niin siksi päivityksetkin saadaan samaan aikaan.

   1. Juu siis ainakin toistaiseksi.

    Esim. HTC:hän ilmoitti valmistelevansa Sense käyttöliittymää WP7 puhelimiinsa. Vaikea kuvitella ette muut valmistajat seuraisi perässä.

Kommentointi on suljettu!