iOS 4.3 tuo hotspotit ja AirPlay-tuen kolmansien osapuolien sovelluksiin

Apple on aloittanut ensimmäisen beta-version jakelun kehittäjille iOS-alustan seuraavasta versiosta. Se on versiomerkinnältään iOS 4.3 ja tulee sisältämään muutamia uudistuksia, joista mielenkiintoisin lienee mahdollisuus jakaa puhelimen 3G-yhteys muille laitteille WiFi:n kautta. Kyseessä on niin sanottu hotspot-ominaisuus.

Toinen keskeinen parannus on AirPlay-ominaisuuden laajentuminen kolmansien osapuolien sovelluksiin. Sen myötä muutkin kuin Applen omat sovellukset voivat jakaa mediatiedostoja langattomasti Mac-tietokoneisiin ja muihin AirPlay-yhteensopiviin laitteisiin.

iPad-käyttäjille iOS 4.3 tuo mukanaan uusia monikosketuseleitä. Jatkossa käyttäjät voivat käyttää neljästä viiteen sormea tuodakseen esille muun muassa moniajopalkin ja palatakseen kotinäkymään. Lisäksi asetuksiin on ilmestynyt uusi vaihtoehto, jonka avulla voidaan valita hallitaanko laitteen laidassa olevalla kytkimellä ääniä vai näytön automaattisen kierron lukitusta.

Lähde: BGR

3 kommenttia

  1. Hienoa että applen laitteisiin saadaan vihdoin netinjako myös WiFi:n yli, ymmärtääkseni aika kaivattu ominaisuus.

    Airplay:n kolmansien osapuoliin littyen ikävämpi homma monelle on varmasti, että vlc poistui appstoresta, tosin on muitakin videoplayereitä edelleen tarjolla, mutta vlc oli varmasti suosittu.

    iPadin uusista sormieleistä mielestäni se mieleenkiintoisin oli avoinna olevien ohjelmien välillä vaihtelu pyyhkäisemällä neljällä sormella, näytti kyllä todella näppärältä ja nopealta!

    Saas nähdä tuleeko tulevaisuudessa iPhoneen jotain vastaavaa, ainakaan neljällä sormella tökkiminen ei oo kovin kätevää iphonessa 🙂

  2. Neljällä tai viidellä tökkiminen ei varmaan kätevää ole, jos on menettänyt yhden tai toisen sormen. Onneksi säädöissä pystyy poistamaan gatheringit. Toivottavasti tuo ei poista mahdollisuutta säätää menetettyjen sormien säätämistä. Muuten sormeton henkilö lähtee pikaisesti vilkaisemaan muita merkkejä.

    1. Uusien eleiden käyttö asetetaan käyttöön tai pois asetuksista. Jos niitä ei voi käyttää vaikka menetetyn sormen takia niin sillon niitä tuskin kannattaa päälle asettaa.

Kommentointi on suljettu!