Videolla: Samsungin taipuisat AMOLED-näytöt

Korealainen Samsung piti lupauksensa ja toi CES 2011 -messujen kävijöiden ihmeteltäväksi taipuisia AMOLED-näyttöjä. Yhtiön esittelypisteessä nähtiin muun muassa kaarevia demolaitteita sekä itse näyttöosa, joka on erittäin ohut ja kestää taivuttelua ongelmitta.

Samsungin kehittämän uuden muoviaineksen ansiosta näyttöjen ominaisuuksia on kyetty parantamaan muun muassa tarkkuuden osalta. Samalla niistä on saatu äärimmäisen kestäviä, sillä näytöt selviävät jopa vasaran iskuista. Taipuisuutta löytyy myös mukavasti ja näytön voi pyörittää tarvittaessa rullalle.

Taipuvien näyttöjen lisäksi Samsung demosi Las Vegasin messuilla läpikuultavia AMOLED-paneeleja, joissa osa pikseleistä on korvattu läpinäkyvillä elementeillä. Ne tarjoavat AMOLED-näyttöjen energiatehokkuuden, kirkkauden ja värikylläisyyden sekä mahdollistavat kirjaimellisesti niistä läpi katsomisen. Kaikkea ei voida kuitenkaan saavuttaa ja läpikuultavissa näytöissä on jouduttu tekemään kompromisseja resoluution suhteen.

Lähteet: IntoMobile & PhoneArena

4 kommenttia

 1. Ohoh! Aikas mahtavaltaha nuo näyttää:D
  Muutaman vuoden päästä voi sitten mätkiä kärpäsiä rullatulla ”muovisanomalehdellä”:P

  1. Millaisiakohan laitteita tullaan näkemään, kun se laitteistokin pitäis jonnekkin tunkea. Tossahan se on mötikässä näytön alapuolella.

   1. nano-tech, eh? No ehkei ihan muutaman vuoden sisällä, mutta joskus hamassa tulevaisuudessa, happy now? :D: D
    /s

 2. Ällistyttävää! Oli ihan hienoa katsottavaa silmille. Tuskin tuollaista taipuvaisuutta tulee kännyköihin (Metalli ei ole yhteen taipuvaa). Kenties telkkaritapeteiksi tulee? Ai niin, vielä taipuisaa e-paperia oli juttua pari vuota sitten, niin se poistaa perinteisen paperin. Koska sitten voi rullata sen taipuisan digi-kääreen ja sitten sulloa siihen muoviseen putkilon sisään.

Kommentointi on suljettu!