AT&T peruutti Nokia X7:n?

Huhut Nokia X7:n ympärillä ovat saaneet uuden ja odottamattoman käänteen. Vielä muutama päivä sitten laitteen odotettiin saapuvan Amerikan markkinoille tämän kuun aikana, mutta nyt näyttää siltä, että puhelimen rantautuminen kauppoihin on vaakalaudalla.

Verkkosivusto Pocketnow.com väittää lähteisiinsä vedoten, että Nokia X7 olisi peruutettu. Päätöksen takaa löytyy huhun mukaan operaattori AT&T, jonka valikoimiin puhelimen piti päätyä nimellä Nokia Journey. Tarkkaa syytä peruuntumiselle ei tiedetä, mutta ilmeisesti amerikkalaisoperaattori ei koe uutuutta tarpeeksi kiinnostavaksi.

Jos huhu osoittautuu paikkaansa pitäväksi, on takaisku Nokialle erittäin ikävä. Yhtiö on tunnetusti ongelmissa Yhdysvaltojen matkapuhelinmarkkinoilla ja tämänkaltaiset tapaukset eivät helpota valmistajan etenemistä rapakon takana. Ehkäpä yhtiö päättää AT&T-yksinoikeuden kaaduttua tuoda puhelimen myyntiin maailmanlaajuisesti. Se selvinnee helmikuussa Mobile World Congress -messuilla.

Lähde: Engadget

8 kommenttia

 1. Toistaiseksi kysymys on vasta huhusta, joka on kumonnut toisen huhun. Joka tapauksessa Nokia tarvitsee nyt hyvän puhelimen, jota operaattorit lähtisivät mainostamaan kunnolla.

 2. Voi olla ihan mahdollistakin. Mikäli olen oikein ymmärtänyt, niin mallin tulosta kertoviin huhuihin ei ole kovinkaan suurella innolla ja odotuksella suhtauduttu rapakon takana.

  1. Sen voisin vielä lisätä, että vaikka AT&T peruisikin X7:n tulon, niin sillä ei minusta ole mitään vaikutusta Nokian menestykseen, koska todellinen koetin Nokialle tulee olemaan MeeGo. Ihan jo sen takia, että MeeGo-laitteissa ne todelliset katteet saadaan! Sen tietää Nokia itsekin, kun katsoo N8:nkin hinnoittelua. Vastaava laite jos olisi tullut MeeGolla, olisi hinnassa ollut ainakin satanen lisää!

 3. ”ilmeisesti amerikkalaisoperaattori ei koe uutuutta tarpeeksi kiinnostavaksi.” kuka sitten kokee tuon silitysraudan kiinnostavaksi???

  on aiva sama mitä se sisältää jos se näyttää tuolta… se vaan on niin! nokian luureissa ei ole tänä päivänä mitään sellaista erityistä mitä muiden valmistajien luureissa ei olisi. ainoa erilaisuus on kolho muotoilu, perkele!

  ajatelkaapa jos nokia olisi autonvalmistaja. kuka niitä kolhoja kotteroita ostaisi… no, alussa suomalaiset tietenkin. toistuvasti nokian autoinsinöörit ihmettelisivät, miksihän meidän valmistamat autot eivät mene kaupaksi maailmalla vaikka ne ovat niin kehittyneitä ja turvallisia! seuraavan vuoden uutuus olisi ylivoimaisesti markkinoiden kolhoin, kolhoin, kolhoin. silti sama ihmettely nokiassa jatkuisi!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  t. osakkeenomistaja

  1. Eikös muotoilu ole mielipideasia? Ainakin X7 poikkeaa muista kosketusnäyttö iPhone kopiosta.
   Itse ainakin pidin N8 kuvissa uskomattoman tökerönä ennen julkaisua, mutta upean oloinen laitehan se tuntuu olevan. Nyt en siis puhu Symbianista mitään.

   Toivottavasti peruutushuhu on vain huhu ja Nokia saa kallisarvoista oppia jenkkimarkkinoilta.

  2. Markkinoilla, joilla jokainen laite näyttää samalta (loistava esimerkki Android vehkeet), on Noksun puhelimet piristävä poikkeus positiivisella tavalla (esim N8). Tämä malli on kyllä melko mitäänsanomaton.

 4. noksun ei todellakaan kannata tuoda yhtään uutta luuria markkinoille, ennekuin sympparin UI on laitettu uusiksi…

  1. Jos kerran tekee Star Wars elokuvamaiset raamit kapulalle, niin kannattas se UI muokata samalle teemalle. Nyt tuo näyttää lähinnä surkuhupaisalta vihreine ruohon korsineen ja lammasmaisen lempeän pehmeästi pyöristettyineen kuvakkeineen.
   Liekö tuo jonkin graafikon näkemys luurista, ”leikkaa liimaa pakollinen kuva S^3:sta” tällaisiinkin seikkoihin kannattaisi Nokian markkinoinnissa ottaa selkeästi kantaa. Vähän sähäkkyyttää siihen (vrt. maemo markkinointi) meininkiin ja erityisisti jokaiselle mallille lisää sähäkkyyttä nimen omaan YKSILÖLLISTEN teemojen kautta.

   Nokialla pääkuumana mietitään uusia ”yksilöllisiä” raameja perus 3-4tuuman suorakaide näytölle ja viimeaikoina tässä on onnistuttu erinomaisesti, mutta haloo HERÄTYS siellä konttorissa! Kyllä ne raamit pian loppuu kesken, kun muotiin tulee telkuista tutu super ohuet reunat ja super ohut paksuus puhelimeen… Nyt on sillä näytöllä pinta alaa ja tilaa laittaa niin paljon erillaista ja muuttuvaa silmäkarkkia kuin vain mielikuvitus suo. Ihmettelen vaan kun kaikki on olemassa, mutta taas kerran ei oikein osata hyödyntää. Jopa hieno qt tekee asiasta helpompaa ja vähemmän kallista nokialle! Tietääkseni vieläpä Suomessa oli aika monta työtöntä Graafikkoa eikun hihat heilumaan!

Kommentointi on suljettu!