Nokia lopettaa rajattoman musiikinlatauspalvelunsa

Kotimainen Nokia on lopettamassa es’ PhoneBlog -sivuston käsiinsä saamien tietojen mukaan Ovi Music Unlimited -palvelunsa. Kyseinen latauspalvelu tunnettiin aikaisemmin nimellä Comes With Music, mutta Nokia siirsi sen viime vuonna osaksi Ovi-brändiä.

Nokia Ovi Music Unlimited -palvelu mahdollistaa musiikin rajattoman latauksen yhtiön musiikkikaupasta vuoden ajan. Käyttäjä saa pitää lataamansa kappaleet tilausjakson päätyttyä. Palvelua on kaupattu puhelinten kylkiäisenä ja esimerkiksi Nokia X6 -malli tuli alkujaan myyntiin ainoastaan kyseisen musiikkipaketin kera. Ilmeisesti Nokia ei ole kuitenkaan tyytyväinen tuloksiin, sillä jälleenmyyjille lähettämässä tiedotteessaan valmistaja kertoo lopettavansa puhelinten myymisen Ovi Music Unlimited -palvelun kanssa.

Nykyiset käyttäjät voivat jatkaa musiikin lataamista lisenssin loppuun asti. Tietojen mukaan palvelu jää elämään vielä Kiinassa, Brasiliassa ja Etelä-Afrikassa.

Lähteet: es’ PhoneBlog & Engadget

14 kommenttia

 1. Itse sain asiasta myös meiliä, että tilausjakso on päättymässä eikä sitä voi uusia.

  Samassa viestissä mainittiin, että uusia kiinnostavia palveluita työstetään Ovi Musiikkiin joten saa nähdä mitä ovat tilalle keksineet.

 2. Aika v-mäinen temppu käyttäjille, mitäpä muutakaan Nokialta odottaisi? Toivottavasti joutuvat vaikeuksiin kuluttajansuojalain kanssa.

  1. Jospa menistit vaahtoamaan johonkin muualle. Tuo on ihan niormaali palvelumuutos. Kun otit palvelun käyttöön hyväksyit, että nokialla on oikeus muuttaa palvelua, sen ehtoja taijopa lopettaa palvelun tarjoaminen. Toi on ihan normaalia ja kaikki vastaavat yritykset tekee tälläsiä muutoksia ajoittain.

   1. Sitäpaitsi vaikka OMU-puhelinten toimitukset tegtailta on loppunut, niin jos nyt ostat liikkeessä jo olevan OMU-puhelimen niin saat siihen vuodeksi OMU-palvelun. Uudet ja vanhat asiakkaat ei vaan enää voi ostaa lisävuotta OMU-palveluun.

  2. Eihän tuo nyt ole millään lailla v-mäistä kuluttajan kannalta. Miten edes voisi, kun tuohan ei vaikuta MITENKÄÄN nykyisiin olemassa oleviin sopimuksiin. Kukaan ei joudu tässä maksamaan tyhjästä kun nykyiset lisenssit jatkuvat voimassaolon loppuun saakka.

 3. Eli ne, joilla on jo OMU-palvelu käytössään voivat käyttää palvelua normaalisti kunnes heidän voimassaoleva lisenssinsä umpeutuu. Lisäksi ne, jotka nyt osta biimeiset liikkeissä olevat OMU-puhelimet saa siihen vuoden mittaisen OMU-palvelun. Kun kaikkien käyttäjien lisenssit on umpeutunut, OMU-palvelu sulkeutuu lopullisesti.

 4. Typerästi suunniteltu palvelu.
  Liian kankeaa myydä tietyn puhelinmallin ja -värin kanssa. Paljon paremmin varmasti olisi ollut menekkiä, kun olisi voinut hommata ko palvelun mille tahansa s60 laitteelle webin kautta erikseen latauspalvelu tyyppisesti. Kukahan lie aivoton kauppamies tämänkin CWM mallin olikaan aikoinaan Nokialla kehittänyt.

  Ei ihme ettei myy kun saat saman palvelun n. samalla vuosi kustannuksella spotifylta. 10€/kk (karkkiraha) ei tunnu missään, mutta 100€/vuosi(joutuu jo säästämään karkkirahoja)((huom kohderyhmänä 10-25 vuotiaat)) tuntuu puhumattakaan siitä että samalla kerralla pitäs ostaa luuri. Lisäksi tuo vuosi sopimus on kankea ja sen uusiminen vuoden välein on kankeaa. Pitäs olla jatkuva kk sopimus (eka vuosi määräaikainen) jonka voi laittaa poikki kun siltä tuntuu määräajan umpeuduttua.

  Yksinkertaisi asioita tuntus olevan ja melko selkeitäkin, mutta Nokialla näitä juttuja ei olla koskaan tajuttu.

 5. En hämmästyisi, jos tuolla OMU alasajamisella tehtäisiin tilaa Spotify tyyppiselle palvelulle.

  Maailma muuttuu … on hyvä muuttua sen mukana.

  1. Jos kerran tuollaisia edellä mainittuja aikeita Nokialla olisi, niin helkkarin typerästi hoidettu tiedote. Tämä uusi palveluhan olisi pitänyt laitttaa kertaheitolla parilla voltilla ulos ja super fanfaarilla, niin osake olis noussu ja ketään ei kiinnostaisi epäonnistuminen musiikki bisneksessä, ”siitähän olisi jo opittu”, mutta kun kattelee tämän aamun otsikoita, niin nyt on sitten taas kaiken maailman analyytikot kertomassa nokian mokaamisesta ja epäonnistumisesta läntisillä markkinoilla. ”mitään ei opittu nokialla” kertoi OMU:n tiedotteen rivien välit.

  2. Huhuja liikkuu kyllä jonkinlaisesta striimauspalvelusta, jäämme odottamaan mitä tapahtuu.

   Hemmetin tökerösti hoidettu tiedottaminen palvelun loppumisesta kyllä..

 6. Minua ainakin potuttaisi jos olisin ostanut Nokian luurin sen takia, että voin sillä pääasiassa kuunnella Nokian muusikkia. Ja sitten yht’äkkiä palvelu lopetetaan.

  Ei anna hyvää kuvaa firmasta, että lopetetaan palvelu, kun palvelun saamiseksi luurin ostaja on investoitu rahaa. Mutta tavallisia kuluttajiahan nämä luuri firmat vievät kuin pässiä narussa ja tuovat markkinoille erittäin usein puolivalmiita laitteita niin raudaltaan kuin softaltaan. Eikä se kjyyteekään ole lähelläkään valmista.

  1. Siis jos nyt teoreettisesti ostaisin OMU-puhelimen, niin saisin edelleen sen vuoden lisenssin, mutta en enää voi uusia sitä. Ei Nokia ole terminoimassa voimassa olevia palveluja 🙂

  2. Voi hyvänen aika. sentään Puhelimen OMU -lisähinta ei sisällä mitään subventointeja mahdollisia tulevia lisenssitilauksia kohtaan, joten et menetä senttiäkään rahaa, vaikka olisitkin ajatellut käyttäväsi samaa puhelinta esim. kolme vuotta ja ostavasti vain joka vuodelle uuden lisenssin.

   Sitä paitsi, eikös Symbianillekin ole Spotify, joten periaatteessahan tuollekin palvelulle on ”korvaaja”. Onhan niissä tietty erojakin, mutta ei sitä nyt ilman kiinteähintaista musiikinkuuntelua tarvitse jäädä tämän takia.

 7. Ostin 3.1.2012 Nokia N8 Ovi Musiikki Unlimited puhelimen, joka on valmistettu vuonna 2010. Sen rekisteröinti palveluun ei onnistunut eikä puhelimella voi ladata maksutta musiikkia. Kysyin asiaa Nokialta ja sain seuraavansisältöisen vastauksen:

  Nokia Music Unlimited/Comes With Music-palveluun rekisteröityminen on päättynyt 1.1.2012. Valitettavasti uusia Comes With Music puhelimia ei siis enää pysty aktivoimaan palveluun.

  Palvelu on siis lopetettu kokonaan, vaikka vielä tammikuussa 2011 väitettiin, että palvelun lopettaminen ei vaikuta aikaisemmin valmistettuihin laitteisiin.

Kommentointi on suljettu!