Sony Ericsson: Androidin menestys markkinoilla yllätti

Sony Ericsson Xperia Arc.

Matkapuhelinvalmistaja Sony Ericsson myöntää tehneensä virhearvioita Androidin suhteen viime vuonna. Sony Ericssonin markkinoinnista vastaava Steve Walker kertoi Pocket-lint-sivustolle, että yhtiö ei yksinkertaisesti osannut ennakoida Androidin hurjaa menestystä.

On tärkeää muistaa, että 2010 oli ensimmäinen merkittävä vuosi Androidille. HTC:llä oli aikaisemmin muutamia malleja markkinoilla, mutta kun me aloimme suunnittelemaan vuoden 2010 puhelimiamme vuonna 2008, ei kukaan tiennyt Android-markkinoiden vetovoimaa tai edes älypuhelinmarkkinoiden tulevaa suuntaa”, selitti Steve Walker.

Yhtiössä arvellaan kuluttajien kiinnostuksen palaavan hiljalleen myös ratatason ominaisuuksiin, kun viime vuonna katse oli suureksi osaksi ohjelmistossa. Walker ei vähättele ohjelmiston merkitystä jatkossakaan, mutta uskoo tilanteen tasoittuvan raudan ja softan välillä.

Walkerin mukaan mennyt vuosi oli valmistajalle tärkeä opetus, jonka johdosta Sony Ericsson tulee olemaan vuonna 2011 aiempaa vahvempi. Yhtiön CES-messuilla esittelemä Xperia Arc lupaa hyvää, sillä se tulee myyntiin tammi-maaliskuun aikana ja pohjautuu uuteen Android 2.3 -alustaan. Se on vain yksi monista kuluvana vuonna esiteltävistä uutuuksista, paljasti Walker.

Lähde: PhoneArena