Nokia toi tekstitystuen C7:n ja N8:n videosoittimiin

Nokia on julkaissut Symbian^3-pohjaisille C7– ja N8-laitteilleen ”Videot”-nimisen päivityksen, jonka asentaminen onnistuu puhelimen omalla päivityssovelluksella sekä Ovi Suitella tietokoneen välityksellä. Kyseessä on 1,2 MB:n kokoinen paketti, joka tuo Nokian uutuuspuhelimiin tekstitystuen.

Kyseessä on varsin merkittävä päivitys, jonka mukanaan tuoma tekstitystuki mahdollistaa DivX-toiston monipuolisemman hyödyntämisen. Aikaisemmin tekstityksiä ei ole kyetty hyödyntämään, kuten MobiiliBlogin videotestissäkin marraskuussa todettiin. Päivityksen myötä tilanne on muuttunut ja videoiden yhteydessä kyetään jatkossa käyttämään SRT- ja SUB-tekstityksiä.

Uutuudet kuuluvat Nokian Symbian-malliston kovimpaan kärkeen. Molemmista löytyy muun muassa 3,5 tuuman kosketusnäyttö ja hyvät yhteysominaisuudet. Nokia N8:n merkkipaaluihin kuuluvat 12 megapikselin kamera, Xenon-salama ja 720p-videokuvaus.

Lähde: All About Symbian

9 kommenttia

  1. Ymmärtääkseni Motorolan julkistama Atrix 4G tarjoaa vastaavan ominaisuuden, mutta täysin varma en ole, sillä en ole tutustunut puhelimeen sen tarkemmin. Apple julkisti hiukan aikaa sitten AirPlayn, mutta se vaatii myös Apple TV:n. Ilmeisesti tämä on monille valmistajille aika tärkeä juttu lähitulevaisuudessa.

 1. Hieno ominaisuus joka todistaa että ei Symbian ole vielä kuollut! Odotan silti Meegoa ennen seuraavaa ostopäätöstä

 2. Ei kai tämä DivX:ään millään tavalla liity. Kyseinen koodekkihan on muutenkin jo kuollut ja kuopattu.

  1. Tekstinkääntäjänä voin sanoa isolla varmuudella, ettei se ole kuopattu.

 3. Eiköhän tästä ole monille apua. Kiva juttu että Nokia päivittää laitteitaan tasaisin väliajoin. Emmekö ole viimeaikoina nähneet lähes viikottaisia päivityksiä?

  Huomatkaa, että nyt tapahtuu se mitä ollaan kovaan ääneen toivottu.

  1. Sitten vielä visuaalinen puoli kunnolla kuntoon, niin alkaa jo näyttää Symbianin kannalta paremmalta. Esim. vapaamuotoiset ja vapaasti sijoitettavat widgetit (tyyliä N900) on kai ainakin tulossa kun tuon ominaisuuden oli kai tarkoitus olla S^4:ssä. Kotinäyttöä voisi muutenkin vähän viilailla yms. Nopeus kai esim. N8:ssa onkin jo kohdallaan kun taitaa olla aika tuju grafiikkapiiri.

  2. Joo Android… eikö Mobiiliblogi on vaan jostakin kumman syystä missannut nuo viimeiset päivitykset uutisistaan.

Kommentointi on suljettu!